Razvoj filozofije v zgodovini

Razvoj filozofije v zgodovini - Davorin Peršič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Davorin Peršič
DIMENZIJA
9,3 MB
IME DATOTEKE
Razvoj filozofije v zgodovini.pdf
ISBN
5491783074550

OPIS

Knjižno delo osvetljuje:- pregled filozofskih avtorjev od antike do začetka 20. stoletja,- rdečo nit razvoja mišljenja in kulture v zgodovini Evrope,- temeljne duhovne impulze, ki še danes živijo,- kulturno izgradnjo sodobnega človeka,- vrednost in pomen javnosti neznane filozofije Rudolfa Steinerja.

novembra 2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani obeležili Unescov Svetovni dan filozofije, ki je letos nosil naslov: »Nevedni učitelj, sokratski učitelj«. O temi so v razpravi razmišljali filozofi različnih smeri in generacij: Matija Jan, Alenka Hladnik,… Na današnji dan mineva natanko 250 let od rojstva nemškega filozofa Georga Friedricha Wilhelma Hegla, ki velja za enega od najpomembnejših filozofov v zgodovini filozofije.

Naloga filozofije je obravnavati razvoj duha, ki poteka v treh stopnjah: v zavesti, samozavedanju in umu. Zvesti se stvari prikazujejo »na sebi«, če pa zavest ustvari neko razmerje med seboj in stvarmi, pa pride do spoznanja, da so te stvari zanjo. V zgodovini filozofije prav tako ne manjka neposrednih poskusov razrešitve problema, kar se odraža v dolgi vrsti idealističnih, materialističnih in dualističnih pozicij ter njihovih polemik.

POVEZANE KNJIGE