Mali nočni kvartet

Mali nočni kvartet - Vinko Möderndorfer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Möderndorfer
DIMENZIJA
5,13 MB
IME DATOTEKE
Mali nočni kvartet.pdf
ISBN
5738881756671

OPIS

V knjigi Mali nočni kvartet so zbrane štiri nove Möderndorferjeve gledališke igre: Evropa, Mali nočni kvartet, Obiski in Nostalgična komedija. Čeprav se igre med seboj razlikujejo (ločijo se že po podnaslovih, ki jih avtor tudi tokrat dodaja po skrbnem premisleku: prva drama je opremljena s celim zaporedjem žanrskih oznak, »drama s sporočilom, hudo blasfemična farsa, poetična burleska, težka evropska mora in še marsikaj«, druga je podnaslovljena z glasbeno oznako »adagio molto cantabile«, tretja je preprosto »komedija« in zadnja, ki nosi žanrsko opredelitev »komedija« že v naslovu, je poleg tega še »komična pripoved o času in ljudeh«), jih povezuje prepoznavna Möderndorferjeva avtorska pisava.

Igro je Möderndorfer pisal petnajst let. Möderndorfer je predstavo tudi režiral, kar je v slovenskem gledališču dokaj pogosto. Tokrat v Kulturnicah o novih knjiigah domačih avtorjev.

Tako pride na obisk smrt v ameriških filmih; kot urejen mladec, odločen in vsiljiv, lepih manir, pa vendar se nikakor ne pusti odgnati. Kar vidimo na samem začetku igre Mali nočni kvartet, ki nima zastonj naslova, ki spomni na glasbeno formo in umetnost kompozicije, je absurdna namera vseznalca, da bi ... ‎V knjigi Mali nočni kvartet so zbrane štiri nove Möderndorferjeve gledališke igre: Evropa, Mali nočni kvartet, Obiski in Nostalgična komedija.

POVEZANE KNJIGE