Križišče štirih poti

Križišče štirih poti - Tommi Kinnunen | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tommi Kinnunen
DIMENZIJA
12,87 MB
IME DATOTEKE
Križišče štirih poti.pdf
ISBN
6713366502460

OPIS

Dvajseto stoletje. Mestece na Finskem. Križišče štirih poti. Ob njem hiša, v njej sobe. Glasovi treh žensk in moškega, ki iščejo prava vrata, da bi si izborili prostor za svoje sanje. Maria, neporočena mati samohranilka, ki postane ugledna babica in kot prva ženska v mestecu zajaha kolo. Lahja, njena hči, ki si želi moža, očeta za svoje otroke, in kljub negodovanju sokrajanov odpre lastni fotografski studio. Onni,njen očarljivi blagi mož, ki hrepeni po družini, a popolne trenutke sreče najde drugje. Kaarina, Lahjina snaha, ki v hiši naleti na zidove zamolčanih besed in odpre vrata podstrešja.Roman pisatelja Tommija Kinnunena (1973), sicer učitelja finščine in književnosti, je nemudoma obveljal za enega najboljših prvencev zadnjega desetletja in več mesecev vztrajal na vrhu finske knjižne lestvice. Prevajajo ga v 14 jezikov.Križišče štirih poti je roman o življenju treh generacij neke družine v manjšem mestu na severu Finske, ujetih v nemilost okoliške narave in družbenih spon. Zgodba o ljudeh v stiski, o neubranem komuniciranju, o tem, da si mora vsak človek izboriti prostor za svoje sanje. Roman zajema čas od konca 19. do konca 20. stoletja in tako poleg osebnih zgodb junakov zajame tudi najpomembnejše zgodovinske dogodke. Kot pove že naslov, gre za stičišče štirih poti, ki jih predstavljajo glasovi treh žensk in enega moškega, ter hkrati za konkretno križišče štirih cest, ob katerem stoji njihova družinska hiša. Roman nam veliko pove o zgodovini Finske in usodah, ki so jih narekovale družbene danosti, še več pa izvemo o človeški naravi, ki ostaja v svojem jedru nespremenjena ne glede na zgodovinske okoliščine.

Strani 304. Datum izida 2015-01 ... hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from Saša Vuga: Sveti Anton Prašičkar Narlan Matos: Pesem o vetru in mojem življenju Tommi Kinnunen: Križišče štirih poti Josip Osti, Vera Zogović: Sarajevo med Ljubljano in Beogradom Avtorji recenzij: Matej Bogataj, Jure Kapun, Maja Žvokelj, Robi Šabec Več: Prodam knjigo Križišče štirih poti, knjiga je popolnoma nova.

pa do konca 20. stoletja, so trije ženski liki.

POVEZANE KNJIGE