Kit na plaži

Kit na plaži - Vinko Möderndorfer | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vinko Möderndorfer
DIMENZIJA
9,35 MB
IME DATOTEKE
Kit na plaži.pdf
ISBN
9961614179524

OPIS

Kit na plaži je druga knjiga priljubljenega ustvarjalca, namenjena mladini. Pisatelj, pesnik, dramatik in režiser Vinko Möderndorfer (1958) je za svoj prvi roman za mladino Kot v filmu prejel večino nagrad za mladinsko književnost pri nas. S tole duhovito zgodbo o resnih rečeh pa bo zagotovo nagovoril vse generacije, z zanimanjem jo bo brala tako mladina kot tudi odrasli.Nika se s starši preseli v novo hišo in zadnji razred osnovne šole obiskuje v novi šoli, novem kraju, z novimi sošolci. Vse je na videz zelo lepo in tako, kot mora biti. Priljubljena je, zgovorna in duhovita, zna si pridobiti prijatelje. A izkaže se, da ima skrivnost, ki ne ostane skrita prav dolgo, skrivnost, ki bo spremenila življenje vsem okoli nje.

Je pridna učenka, priljubljena, uspešna, a kmalu se izkaže, da ima skrivnost. Möderndorfer v svojem romanu ob običajnih temah o odraščanju spregovori tudi o sprejemanju drugačnih. Kit na plaži Vinko Möderndorfer Viri ČETRTO DOMAČE BRANJE "spet bomo imeli luleke za kosilo" reče oče in se reži kot pečen maček.

letniku Škofijske klasične gimnazijementor: Mojca Lavričrežija: Maja Gruden Kit na plaži je druga knjiga priljubljenega ustvarjalca, namenjena mladini. Pisatelj, pesnik, dramatik in režiser Vinko Möderndorfer (1958) je za svoj prvi roman za mladino Kot v filmu prejel večino nagrad za mladinsko književnost pri nas. 2017, desetnica: Kit na plaži; 2018, Grumova nagrada: Romeo in Julija sta bila begunca; Dela Poezija za otroke.

POVEZANE KNJIGE