Hiše in drugi prosti spisi

Hiše in drugi prosti spisi - Jure Jakob | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jure Jakob
DIMENZIJA
4,16 MB
IME DATOTEKE
Hiše in drugi prosti spisi.pdf
ISBN
8792987901259

OPIS

Jure Jakob (Celje, 1977), pesnik, je na ljubljanski FF študiral filozofijo in primerjalno književnost, iz slednje tudi magistriral. Doslej je izdal monografsko študijo o prozi Lojzeta Kovačiča Otroški pogled (2010) in štiri pesniške zbirke: Tri postaje (2003), Budnost (2006), Zapuščeni kraji (2010) in Delci dela (2013). Dela kot samozaposleni v kulturi, živi v Ljubljani.Hiše in drugi prosti spisi je knjiga esejistično proznih skic, Jakobov prozni prvenec. Knjiga spomina in domišljije. Knjiga doživetij. Ko se doživeto ponavlja, je to podoživljanje. Podoživljanje, ki ga bolj kot zunanje okoliščine zanimajo notranja stanja, se iz spomina svobodno, a prav nič poljubno, spreminja v fikcijo. Zakopane stiske in svetlobe otroštva in mladosti se vračajo kot slast pripovedovanja, kot sence časa, ki še vedno traja.

621-623. URN:NBN:SI:doc-I07HW42Z from http://www.dlib.si www.e-emka.si, Hiše in drugi prosti spisi je knjiga esejistično proznih skic, Jakobov prozni prvenec.

Ko kapljica rose na grozdju zasije v vsej svoji veličini Tonja Jelen. Lirski subjekt je tako nenehno v stiku z naravo, bodisi v ruralnem bodisi urbanem okolju, v katerem načrtno zasadijo parke.

POVEZANE KNJIGE