Hiše in drugi prosti spisi

Hiše in drugi prosti spisi - Jure Jakob | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jure Jakob
DIMENZIJA
11,91 MB
IME DATOTEKE
Hiše in drugi prosti spisi.pdf
ISBN
4735225128556

OPIS

Jure Jakob (Celje, 1977), pesnik, je na ljubljanski FF študiral filozofijo in primerjalno književnost, iz slednje tudi magistriral. Doslej je izdal monografsko študijo o prozi Lojzeta Kovačiča Otroški pogled (2010) in štiri pesniške zbirke: Tri postaje (2003), Budnost (2006), Zapuščeni kraji (2010) in Delci dela (2013). Dela kot samozaposleni v kulturi, živi v Ljubljani.Hiše in drugi prosti spisi je knjiga esejistično proznih skic, Jakobov prozni prvenec. Knjiga spomina in domišljije. Knjiga doživetij. Ko se doživeto ponavlja, je to podoživljanje. Podoživljanje, ki ga bolj kot zunanje okoliščine zanimajo notranja stanja, se iz spomina svobodno, a prav nič poljubno, spreminja v fikcijo. Zakopane stiske in svetlobe otroštva in mladosti se vračajo kot slast pripovedovanja, kot sence časa, ki še vedno traja.

Goodreads members who liked Hiše in drugi prosti spisi also lik... Mladinska knjiga, 2015. Na straneh RTV Slovenija uporabljamo piškotke.

PDF datoteka (160 kB) 1. TXT datoteka (9 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Pišek, Mojca (avtor) Jezik.

POVEZANE KNJIGE