Butalci

Butalci - Fran Milčinski | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Milčinski
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Butalci.pdf
ISBN
8230981853982

OPIS

Ob 100-letnici spet Butalci, tokrat bogato ilustrirani.V letu 2015 je izšla integralna izdaja Butalcev v zbirki Kondor. Odločili smo se, da jo damo bogato ilustrirati Petru Škerlu, enemu izmed najboljših slovenskih ilustratorjev, in jo tako ponudimo širšemu krogu bralcev, tudi otrokom in mladostnikom.Butalci so zimzelena knjiga, vračajo se kakor pomlad in nas razveseljujejo, ne da bi se spraševali, zakaj in kako. Ob Butalcih odraščamo, zorimo in se staramo. Knjiga pa se ne stara! Fran Milčinski je pet zgodb o Butalcih prvič objavil v zbirki kratke proze Tolovaj Mataj leta 1917 – točno pred stoletjem. Prva knjižna izdaja je bila leta 1949 – a knjiga je še vedno enako žmohtna.Besedilo Butalcev je brezčasno priljubljeno in trdoživo kljubuje zobu časa. Butalci spadajo med klasične besedne umetnine – zato lahko hkrati nagovarjajo otroke in odrasle – so ostra satira o delovanju slabo utečenega državnega aparata. Ilustrirana izdaja bo obogatila slovensko knjižno pokrajino.

Knjiga o Butalcih je z ilustracijami slikarja Franceta Podrekarja prvič izšla leta 1949, 17 let po pisateljevi smrti. Že prva izdaja, ki jo je uredil Vladimir Kralj, pa je bila cenzurirana, kar je bila, kot razloži urednik zbirke Kondor Andrej Ilc, nato usoda vseh ponatisov, skupaj 17. Strokovni predmeti: Formule ; Strokovni predmeti: Vaja 2.4: Odpiranje in zapiranje okna avtomobila ; Strokovni predmeti: Vaja 1.6: Logična vezja in pravilnostne ... Butalci so se od nekdaj kosali s Tepanjčani zastran modrosti.

V prvi vrsti gre za obvezno nošenje mask. Butalci nosijo kar dve maski, poudarijo. Zbirka humoresk pisatelja Frana Milčinskega. Butalci so imenitnega rodu.

POVEZANE KNJIGE