Modri plamen

Modri plamen - Jure Vuga | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jure Vuga
DIMENZIJA
3,21 MB
IME DATOTEKE
Modri plamen.pdf
ISBN
8864735231566

OPIS

Jure Vuga, rojen 12. 11. 1983 v Kopru, je pesmi začel pisati v Gimnaziji Koper pod mentorstvom pesnice Ines Cergol. Leta 2009 je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz zgodovine umetnosti in sociologije kulture. Istega leta je pri Beletrini izšel njegov pesniški prvenec Pod kamni plešem. Za diplomsko nalogo Interpretacija Botticellijeve Pomladi v misterijskem kontekstu je prejel študentsko univerzitetno Prešernovo nagrado. V letih 2006/07 in 2010 je študiral v Firencah. Izpopolnjeval se je tudi v Rimu, Benetkah, Milanu in Londonu. V sklopu doktorskega študija je leta 2013 v Istituto Nazionale di Studi sul Rinascimento v Firencah opravljal delovno prakso. Tema doktorata, ki ga bo predvidoma zaključil letos, je vpliv grafik iz renesančnega romana Hypnerotomachia Poliphili na Giorgionejevo Nevihto.Njegove poezije so bile do sedaj objavljene v literarnih revijah Primorska srečanja, Literatura, Lirikon, Air Beletrina in brane v oddaji Literarni nokturno na radiu Slovenija. Živi v Kopru in dela kot turistični vodnik.

Videti je, da je prav voda tisti element, ki Vugo še posebno prevzema. O tem govorijo spirale rečnih vrtincev, kaplje rose, valovi, ki se lomijo, in druge pesniške podobe. Opis: Ta LED svetilka za plamen ima učinek umetnega živega ognja, najboljšo zamenjavo tradicionalne plinske luči, olje za naknadno vgradnjo.

TXT datoteka (10 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Pregl Kobe, Tatjana (avtor) Jezik. slovenski.

POVEZANE KNJIGE