Zakaj se zbujam zgodaj

Zakaj se zbujam zgodaj - Mary Oliver | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mary Oliver
DIMENZIJA
9,31 MB
IME DATOTEKE
Zakaj se zbujam zgodaj.pdf
ISBN
4910780241521

OPIS

Mary Oliver (1935), ki že desetletja sodi med najbolj priljubljene ameriške pesnice, je navdih za poezijo od nekdaj iskala in našla v naravi, zaradi česar so jo primerjali s Henryjem Thoreaujem, z Emily Dickinson pa si po mnenju nekaterih delita ljubezen do samote in notranjih monologov. Po besedah pesnika in kritika James Dickeyja »Mary Oliver globoko pod površino bleščečega se jezikovnega učinka očara na prav poseben, subtilen in skrivnosten način. Njene besede delujejo kot urok, povsem drugače od preostalih pesnikov, saj nas začara kot resnična stvarnica.«

Manca Košir, Bukla 115, 21.10.2015. Zakaj se zbujam zgodaj Mary Oliver prevod: Tanja Ahlin Mladinska knjiga, zbirka Nova lirika, 2015, m.

Dobiš, da se prilega v veliko več časa, storiti več, in s časom 8 am stavke so se vam ogreti in pripravljeni soočiti dan. Tisti, ki vstajajo zgodaj, so srečnejši in bolj pozitivno naravnani, kot tisti, ki se zbujajo pozno. Jutranje osebe so poročale tudi o tem, da se počutijo bolj zdrave, navaja prispevek v zborniku Emotion iz leta 2012, kar strokovnjaki povezujejo s tem, da je dnevna rutina jutranjih oseb bolj usklajena s tisto, ki jo je oblikovala narava.

POVEZANE KNJIGE