Zakaj se zbujam zgodaj

Zakaj se zbujam zgodaj - Mary Oliver | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mary Oliver
DIMENZIJA
10,48 MB
IME DATOTEKE
Zakaj se zbujam zgodaj.pdf
ISBN
1741966611066

OPIS

Mary Oliver (1935), ki že desetletja sodi med najbolj priljubljene ameriške pesnice, je navdih za poezijo od nekdaj iskala in našla v naravi, zaradi česar so jo primerjali s Henryjem Thoreaujem, z Emily Dickinson pa si po mnenju nekaterih delita ljubezen do samote in notranjih monologov. Po besedah pesnika in kritika James Dickeyja »Mary Oliver globoko pod površino bleščečega se jezikovnega učinka očara na prav poseben, subtilen in skrivnosten način. Njene besede delujejo kot urok, povsem drugače od preostalih pesnikov, saj nas začara kot resnična stvarnica.«

Ameriška pesnica Mary Oliver sodi med relativno redke sodobne avtorje in avtorice, ki so deležni tako spoštovanja kritiške javnosti in njenih pesniških kolegov in kolegic kot tudi zanimanja najširše bralske ... Zakaj se zbujam zgodaj (Nova lirika) Other Views. Zakaj se zbujam zgodaj (Nova lirika) Mehka - 18.

Manca Košir, Bukla 115, 21.10.2015. Zakaj se zbujam zgodaj Mary Oliver prevod: Tanja Ahlin Mladinska knjiga, zbirka Nova lirika, 2015, m.

POVEZANE KNJIGE