Ubežnica

Ubežnica - Alice Munro | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alice Munro
DIMENZIJA
9,73 MB
IME DATOTEKE
Ubežnica.pdf
ISBN
9233777213468

OPIS

Nov sveženj kratkih zgodb nobelovke Alice Munro ponuja zanimiv, pogosto presenetljiv uvid v (ne)vsakdanje dileme protagonistov kanadske – in ne samo kanadske – polpreteklosti in sedanjosti. Na begu ali ne – življenje gre naprej!Nedramatični zapleti vsakdanjih dogodkov in odločitev, ki se dramatično zapletejo na prizorišču notranjega človekovega dogajanja, to je snov, iz katere Munrojeva plete svoje kratke (in ne tako kratke) zgodbe. Avtoričina empatija včasih meji na avtobiografskost, vendar se vanjo ne ujame. Prav tako pripoved nikdar ne izzveni vdano v usodo; tudi kadar protagonist ugotovi, da beg (pred seboj) ni mogoč. Kratke zgodbe Alice Munro vselej ponujajo napeto branje – od začetka do vsakokrat znova nepredvidljivega konca.

Europol je pred dnevi objavil seznam najbolj iskanih ubežnic, na katerem se je zaradi suma goljufije znašla tudi Slovenka. Ubežnica; Spet najdeni čas; Iskanje izgubljenega časa je pripoved o preobrazbi bolnega in introvertiranega otroka v umetnika. Je avtobiografija, ki nazorno prikaže življenje francoske visoke družbe na prelomu iz 19.

Astrologinja, ki je napovedala covid 19, razkriva našo prihodnost. Na večer policijske ure Nuša Lesar sporočila, da je dobila kazen ... Američanka Amanda Knox pravi, da je razmeroma optimistična, da bo italijansko prizivno sodišče odločilo, da je nedolžna.

POVEZANE KNJIGE