Listi z roba

Listi z roba Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,95 MB
IME DATOTEKE
Listi z roba.pdf
ISBN
7830518039888

OPIS

Za božič 1949 so se v Parizu spoznali in sprijateljili v slikarstvo zagledani Veno Pilon, Izidor Cankar in France Mihelič. Ko so se vezi spremenile v prijateljstvo na daljavo, je med Pilonom in Cankarjem potovalo precej pisem in dopisnic. Objavljamo jih skupaj z esejema Alenke Puhar in Irene Mislej, ki sta osvetlili usode glavnih akterjev in tisti čas – sredino prejšnjega stoletja, ko je bil uradni odnos do tujine sovražen, Pariz pa za ljudi iz vzhodnega dela Evrope sanjsko daleč.

Rogovilček med drugim vsebuje zelo veliko železa ... Listi z roba : kaj sta si pisala Izidor Cankar in Veno Pilon (in marsikaj o tem, kar sta zamolčala) Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Cankar, Izidor (avtor) Pilon, Veno (avtor) Puhar, Alenka (avtor dodatnega besedila) V primerjavi z zelenimi listi so čašni listi kratkoživi, saj je njihova naloga opravljena, ko se cvet odpre.

Strani 222. Založba Mladinska knjiga založba.

POVEZANE KNJIGE