Zaupanje in pogum

Zaupanje in pogum - Anton Štrukelj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anton Štrukelj
DIMENZIJA
11,96 MB
IME DATOTEKE
Zaupanje in pogum.pdf
ISBN
8585200842720

OPIS

Pri Družini je izšla razširjena slovenska izdaja prvotno nemške knjige o zaupanju, objavljene že leta 2012 za 85. rojstni dan papeža Benedikta XVI. Slovenska knjiga vsebuje 15 besedil, ki so medtem izšla v več jezikih.Peter Seewald v spremni besedi piše:˝Slovenski dogmatik Anton Štrukelj je predložil knjigo, ki je na odličen način primerna, da ponovno pokaže izvire moči Kristusove ladje. Žgoče aktualni so odlomki o duhovniški službi. Duhovnik mora biti človek, »ki Jezusa pozna od znotraj, ga je srečal in se ga naučil ljubiti.« Šele kot mož molitve bo zares »duhoven« človek. »Duhovnik mora voditi ljudi k sposobnosti sprave, odpuščanja in pozabljanja, prenašanja in velikodušnosti. Biti mora predvsem sposoben, stati ljudem ob strani v bolečini – v telesnem trpljenju kakor v vseh razočaranjih, ponižanjih in tesnobah, ki niso nikomur prihranjene.« V knjigi se je avtorju posrečilo dobro berljivo in pregledno prikazati, kaj Joseph Ratzinger uči in živi. Na kratko: »Zaupanje« je zanesljiv best of Benedikt, pristen katoliški vademecum za uro stiske.˝

Marija, zdravje bolnikov ... Esterina zgodba in njen lik sta me nagovorila na dva načina: prvič - Esterino zaupanje, saj se je težav lotila z molitvijo in postom, drugič - njen pogum, da gre h kralju, kljub temu, da tvega življenje (kralj je namreč nepovabljene goste kaznoval z usmrtitvijo). Poslanstvo Društva Rdeči noski je vzbujati radoživost, veselje in pogum tam, kjer je to življenjskega pomena. Otrokom in odraslim, ki so še posebej ranljivi, pristopimo z odprtostjo, iskrenostjo in humorjem ter jim lajšamo dneve, ki jih morajo preživeti v nedomačem okolju, sprožimo vedre misli, pogum in zaupanje. Skupina šestih "klovnov zdravnikov" z imenom Rdeči noski se je 4.

Ko so prišli, jim je mati umirjeno razložila, kaj se je zgodilo, in sodelovala z njimi, ko so pomagali hčerki. S svojim mirom je pomagala tudi hčerki, da je mirno prenesla oskrbo rane in ohranila zaupanje in pogum. K lovn zaznava vse podrobnosti zunanjega sveta, vendar jih vidi v drugačni, neobičajni povezavi in iz tega zgradi lastni svet distanciranega veselja.

POVEZANE KNJIGE