Poljane sle in zla

Poljane sle in zla - Kristijan Jezernik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kristijan Jezernik
DIMENZIJA
4,9 MB
IME DATOTEKE
Poljane sle in zla.pdf
ISBN
5925269538273

OPIS

Knjiga Kristijana Jezernika Poljane sle in zla se začenja v nekdanji skupni avstro-ogrski deželi, seže v različne dele sveta in se končuje današnje dni na domačih tleh. Opisuje premoč ljubezni nad zlom v težkih in krutih časih, ki jih prinaša trpljenje z vojnami in vsakovrstnim nasiljem. Poigrava se z vprašanjem zvestobe – slovenstvu; z vprašanjem, ki postaja danes še kako pomembno, četudi v javnosti skoraj pozabljeno in prekrito. Skozi vse pisanje, skozi več generacij, se pne skrivna nit usode oseb, teh ki so v sorodu in onih, ki v to sorodstveno nit usodno vstopajo.O avtorjuProf. dr. Kristijan Jezernik se je rodil slovenskim staršem v Črni na Koroškem. Njegov rod prihaja po materini strani z avstrijske Koroške. Bodočim zdravnikom je predaval predmet Biologija celice. Objavljal je znanstvene članke, večinoma v tujini, kot rezultat svojega raziskovalnega dela. Posvečal se je leposlovju in slikarstvu. Leta 2011 je izšla knjiga Drzne sanje. To je biografsko zasnovana pripoved o Jozefu Štruklu, prvem pilotu, doma iz Črne na Koroškem. V zadnjem času avtorja vse bolj zaposluje literarno ustvarjanje.

Če vas je sem pripeljala notranja povezava , jo lahko popravite tako, da bo usmerjena na pomensko ustrezno stran ( popravi z orodjem dablinks ). Prognoza vremena za idućih 48 sati: Ispred vas je računalna (automatska) prognoza vremena bazirana na ECMWF prognostičkom modelu. Prognozu se svakako ne smije tumačiti doslovno jer su stanovita odstupanja od stvarnih događanja vjerojatna te stoga nikad ne donosite važne odluke temeljene na informacijama s interneta. Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri predstavlja osrednji turistični strateški dokument, ki opredeljuje vizijo, cilje, prioritetne razvojne in trženjske usmeritve ter aktivnosti na področju turizma na skupnem Škofjeloškem območju (Škofja Loka s Poljansko in Selško dolino) za obdobje do leta 2020.

Vpis bo potekal še… Rezultati iskanja poljane na najdi.si zemljevidu. Alternativne oblike zdravljenja (4) Alternativni viri energije (1) Apartmaji in prenočišča (18) Aranžerstvo in dekoraterstvo (2) Arhitekturno in gradbeno načrtovanje (24) Arhiviranje (1) Avtobusni prevozi (8) Avtodeli (1) Avtohiša in gospodarska vozila (3) Avtooprema (2) Avtopralnice (1) Avtoservis (3) Avtostoritve (18) Avtošola (3 ... Poljane - podjetja iz izbranega kraja v Sloveniji, ki so vpisana v Telefonski imenik Slovenije. SK Poljane.

POVEZANE KNJIGE