Nad nebom pod zemljo

Nad nebom pod zemljo - Aleš Šteger | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Šteger
DIMENZIJA
10,68 MB
IME DATOTEKE
Nad nebom pod zemljo.pdf
ISBN
3330525263972

OPIS

Reke so prestopile svoje struge, nas pustile brez doma. Nobena daritev, nobena beseda ni mogla omiliti besa bogov. Iz podivjanih voda je vzniknila želva. Njen oklep je bil razdeljen na devet polj, v njih znamenja. Nekateri so temu rekli magični kvadrat Lo Shu. Jaz pa sem zagledal načrt knjige, v kateri se je utopilo moje življenje.

»Vedel je, da je za letet, da gre za jadralno padalo, kaj več od tega pa tedaj na radeškem območju ni bilo znano ... Njen naslov je na prvi pogled paradoksalen: Nad nebom pod zemljo, toda tak naslov pripravlja bralko in bralca na bralsko dogodivščino. Šteger je namreč pretežen del pesmi napisal ob srečanju z drugačnimi svetovi in tujimi, tudi nerazumljivimi kraji.

Prvi del je, vsaj na prvi pogled, bolj konceptualen; začne se apokaliptično, z referencami na današnjo halucinatorno ... Ob vratolomnem spustu v novo, šesto pesniško zbirko Aleša Štegra, (paradoksalno) naslovljeno Nad nebom pod zemljo, nas mnogo znamenj takoj usmeri v mišljenje, da je knjiga tesen preplet - Vzhoda in Zahoda, poezije in filozofije, mitologije in religije.Nekateri dokazi za Štegrovo potopitev v azijske kulture so lahko razberljivi: uvodni verzi pripadajo Zhuang Ziju, kitajskemu filozofu ... Med nebom in zemljo: jadralni padalci Podrobnosti Doroteja Jazbec Društva 17 maj 2020 1202 ... ki je na radeško območje prinesel nahrbtnik, namenjen temu, da lahko kot ptica zletiš pod nebo, je bil Damijan Sonc.

POVEZANE KNJIGE