Črnina in srebro

Črnina in srebro - Paolo Giordano | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paolo Giordano
DIMENZIJA
8,67 MB
IME DATOTEKE
Črnina in srebro.pdf
ISBN
6413408501167

OPIS

V mladi tričlanski družini, kjer se partnerja bolj kot otroku in drug drugemu posvečata vsak svojemu zasebnemu življenju, je osrednja figura hišna oskrbnica, gospa A. Vselej prisotna, skoraj čarobna sila, ki skrbi za gospodinjstvo, dom in sčasoma tudi za otroka, gospa A. upodablja številne vloge, ki so paru nedosegljive. Ona je varuhinja doma, zaščitnica njunega odnosa, tiha priča, ki s svojo prisotnostjo drži skupaj vso družino. Ko jo huda bolezen priklene na posteljo, v življenju mladega para zazeva velika praznina. V hišo se naseli osamljenost in zdi se, kakor da sta partnerja izgubila kompas, ki jima je doslej kazal pot. Njun odnos in njuna prihodnost se znajdeta na preizkušnji, ko se vloge zamenjajo in morata zdaj sama prevzeti skrb za gospo A.Črnina in srebro je tretji roman italijanskega pisatelja Paola Giordana (1982), ki ga poznamo že po nagrajenem prvencu Samotnost praštevil in romanu Človeško telo.

Njegova sposobnost, da s preprostimi besedami zajame najgloblja človekova čustva, je preprosto dih jemajoča. Črnina in srebro je tretji roman italijanskega pisatelja Paola Giordana, avtorja nagrajenega prvenca Samotnost praštevil in romana Človeško telo. PAOLO GIORDANO Črnina in srebro. Črnina in srebro, tretja knjiga Paola Giordana, je zgodba o upokojeni gospe A., ki postane neločljivi del tričlanske družine.Sprva je gospodinjska pomočnica in kuharica, kmalu pa prevzame tudi levji delež drugih družinskih opravil, med drugim zaščitniško skrbi za sina Emanuela, posebnega otroka, na katerega oče - pripovedovalec zgodbe - gleda s preveč zahtevnimi očmi. Paolo Giordano: ČRNINA IN SREBRO (Mladinska knjiga, 2015, 135 str., prevedla Anita Jadrič) Par je povezan z besedo, obljubo, s podpisom, priimkom, spominom, kreditom … A ko je povezan s tretjo osebo, te pa nenadoma več ni? Tanek roman.

Deli: Kataloška št.: 556415 . Cena 22,95 EUR Klubska cena: 18,35 EUR Izdelek je na zalogi.

POVEZANE KNJIGE