Razpoložena za Pariz

Razpoložena za Pariz - Vesna Milek | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vesna Milek
DIMENZIJA
11,99 MB
IME DATOTEKE
Razpoložena za Pariz.pdf
ISBN
2011819086483

OPIS

Razpoložena za Pariz je preplet presunljivih življenjskih zgodb in velemestnih ikon, različnih zgodovinskih obdobij in sodobnosti, ki jih Vesna Milek izriše na brezčasnem zemljevidu Pariza.Razpoložena za Pariz je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Je knjiga o mestu muz. In mestu nasprotij: veličastnih ljubezenskih zgodb in spektakularnih obglavljenj, steznikov in ženske emancipacije, najbolj navdihujočih cerkva in najcenejših prostitutk.V knjigi Razpoložena za Pariz Vesna Milek v svojem nezamenljivem slogu pokaže, da lahko samo nekdo, ki vznesen kot otrok prvič odkriva koščke Pariza, naslika najlepšo podobo za tiste, ki niso nikoli imeli privilegija živeti v njem, in za vse, ki hrepenijo po vračanju v večno mesto luči.

Je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Je knjiga o mestu muz.

Razpoložena za Pariz je knjiga o mestu, ki je od nekdaj navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma. Vesna Milek o svoji novi knjigi Razpoložena za Pariz: "Brez lažne skromnosti moram reči, da bi za takšen tip knjige, če bi jo začela pisati popolnoma od začetka, potrebovala kar nekaj let. Kar precej je podatkov, ki jih je treba ponotranjiti in pregnesti, da jih lahko suvereno zapišeš, pri tem sta mi pomagali urednica Špela Pavlič in ... II RAZPOLOŽENA ZA PARIZ, Vesna Milek 298 strani, mehka vezava, ovitek z zavihki, 15 x 20 cm, Sedma knjigo Vesne Milek, naslovljeno Razpoložena za Pariz, sestavljajo zapisi o mestu, ki jo obseda od trenutka, ko je pred dvema desetletjema prvič začutila njegov utrip.

POVEZANE KNJIGE