Hitreje ko grem, manj me je

Hitreje ko grem, manj me je - Kjersti Annesdatter Skomsvold | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kjersti Annesdatter Skomsvold
DIMENZIJA
8,83 MB
IME DATOTEKE
Hitreje ko grem, manj me je.pdf
ISBN
4583358524957

OPIS

V romanu Hitreje ko grem, manj me je vse poteka v nasprotni smeri od pričakovanega – z izjemo tistega, čemur radi rečemo severnjaški humor, če seveda vemo, da beremo norveško pisateljico. Ostarela Mathea Martinsen je brez družabnih stikov, ne zgodi se ji nič takega, kar pripisujemo hektično naravnanemu življenju, njen edini stik s svetom sta televizijska oddaja s priljubljenim norveškim novinarjem Einarjem Lundejem in obisk trgovine, srčika njenega življenja pa mož ter soočanje s smrtjo. Tudi obupani poskus, ko zbere moči in se odpravi na srečanje v dom za ostarele, da bi našla bližino, se izjalovi.Vendar ta »nič« še zdaleč ni prazen. Kot rahla, mehka pletenina – in beseda tu ni naključna, pletenje je poleg iskanja rim glavna Mathejina dejavnost – se pred bralcem sestavlja pretresljiva usoda človeka, ki skozi svoj (p)osebni filter izrisuje ne le lastno podobo, ampak tudi ključne stvari, ki zadevajo vsakogar: osamljenost, ljubezen in smrt. Izoliranost, bi lahko sklepali, res pomeni izgubo stika s svetom, obenem pa tudi nekakšno nasprotje temu – kot bi razvijala posebne čute, s katerimi svet lahko dojamemo še preveč jasno. V tem dojemanju so zajete plasti, ki jih pisateljica mojstrsko lovi in prepleta: toplina, odtujenost, žalost in humor.Roman, skratka, ki je obenem strašen in smešen, njegova tragikomičnost pa zadene v srce.

Tudi ko sta imeli Slovenki nekaj zaostanka, sem verjela, da lahko ... Šele maja manj kot 300 primerov na dan? Tedensko povprečje dnevno potrjenih oseb je 773. Epidemiologi bodo lahko učinkovito spremljali stike, ko bo povprečno število pozitivnih oseb padlo pod 300 na dan.

V romanu Hitreje ko grem, manj me je vse poteka v nasprotni smeri od pričakovanega - z izjemo tistega, čemur radi rečemo severnjaški humor, če seveda vemo, da beremo norveško pisateljico. Ostarela Mathea Martinsen je brez družabnih stikov, ne zgodi se ji nič takega, kar pripisujemo hektično naravnanemu življenju, njen edini stik s svetom sta televizijska oddaja ... (razen kadar je posebno označeno da poštnino plača kupec ) LOK -D2 KNJIGA JE KOT NOVA, PRIMERNO ZA DARILO Podrobni podatki Avtor - oseba Skomsvold, Kjersti Annesdatter, 1979-Naslov Hitreje ko grem, manj me je : roman / Kjersti Annesdatter Skomsvold ; prevedla Jana Kocjan Enotni naslov Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg.

POVEZANE KNJIGE