Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem

Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem - Wang Hui, Jana S. Rošker | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Wang Hui, Jana S. Rošker
DIMENZIJA
4,23 MB
IME DATOTEKE
Wang Hui in vprašanje modernosti ter demokracije na Kitajskem.pdf
ISBN
4785648358092

OPIS

Prva knjiga iz zbirke Studia Humanitatis Asiatica predstavlja delo enega najpomembnejših intelektualcev moderne Kitajske, čigar reprezentativna dela so bila prevedena v angleščino in druge tuje jezike. Wang Hui, tudi eden izmed najprovokativnejših intelektualcev, je avtor številnih knjig, člankov in izjav za javnost, ki se na nekonvencionalen način ukvarjajo in interpretirajo akademsko-raziskovalna in družbeno-politična vprašanja sodobnega časa. Knjiga je zbirka prevodov daljših, že objavljenih esejev Wang Huija in razprave o njegovem delu, ki jo je napisala Jana S. Rošker. Vsi prispevki se nanašajo na družbene spremembe na Kitajskem v zadnjih nekaj desetletjih in se pri tem osredotočajo predvsem na razburkano dogajanje v političnem svetu. Knjiga je tako pomemben prispevek k razumevanju kitajske zgodovine in sedanjosti skozi Wang Huijeve oči in prinaša njegova spoznanja in vedenja širšemu krogu bralcev v slovenskem prostoru.

Tolmin: Društvo Peski 1915-1917: Tolminski muzej, 2015. 151 str., ilustr. 1.2.1 Osnovna načela Prema čuvenoj izreci Abrahama Lincolna (1863.), demokracija je "vladavina naroda, od naroda, za narod"; te se tri tvrdnje mogu protumačiti na sljedeći način: "vladavina naroda": narod je… 1.

Rošker, Jana S., 1960-Rošker, Jana, 1960-Rošker, Jana Jana S. Rošker VIAF ID: 21384205 (Personal) Permalink: http://viaf.org/viaf/21384205 Claire, turških korenin, je postala tarča napadov, ker se je preveč ...

POVEZANE KNJIGE