Velika črna maša za pobite Slovence

Velika črna maša za pobite Slovence - Tine Debeljak | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tine Debeljak
DIMENZIJA
4,30 MB
IME DATOTEKE
Velika črna maša za pobite Slovence.pdf
ISBN
4808737135204

OPIS

Lirsko-epska pesnitev Tineta Debeljaka Velika črna maša za pobite Slovence je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin in predstavlja prvo leposlovno knjigo povojne emigracije v Argentini. V 3500 verzih pesniško opisuje grozo povojnih pobojev ter se spominja vseh pobitih v revoluciji, hkrati pa pretresljivo izrazi motiv sprave in odpuščanja.Knjiga je opremljena z lesorezi Bare Remec, ki z vso težo ilustrirajo Veliko črno mašo.

Pesnitev je kot prva leposlovna knjiga v Argentini izšla leta 1949 v založbi Svobodne Slovenije z Debeljakovim psevdonimom Jeremija Kalin. Z zgovornimi lesorezi in linorezi jo je opremila umetnica Bara Remec.. Tine Debeljak je v lirsko-epski pesnitvi Velika črna maša za pobite Slovence opisal grozo povojnih pobojev in se spomnil na ljudi, ki so bili pobiti v revoluciji, ob tem pa se je pretresljivo dotaknil tudi motiva sprave in odpuščanja.

Pesnitev vsebuje 3.500 verzov in je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin. Velika črna maša za pobite Slovence in Kyrie Eleison. Slovenski veliki teden ; ddr.

POVEZANE KNJIGE