Predpravljice in popovedke

Predpravljice in popovedke - Andrej Rozman Roza | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Rozman Roza
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
Predpravljice in popovedke.pdf
ISBN
7624079174440

OPIS

Kratke humorne predpravljice in popovedke z izjemnimi ilustracijami Zvonka Čoha (1956) so slastno branje in zabava za vso družino!

Zvonko Čoh. Ljubljana: Mladinska knjiga, í ñ.

Lewis: Zgodbe iz Narnije /katera koli knjiga/ Med otroki se je že lepo prijela pravljica O začaranem žabcu, katero je Andrej Rozman Roza pred leti objavil v Cicibanu in zatem še v knjigi Predpravljice in popovedke, vendar opremljeno s samo tremi ilustracijami - seveda je zanje poskrbel njegov stalni sodelavec Zvonko Čoh, ki se je pozneje vnovič lotil dela in upodobil več prizorov. V igri za nagrado so zbirka pesmi Dekleve Skrivalnice, slikanica Kermaunerjeve Bela kot galeb, Kuzma, trinajsti škrat Makarovičeve, Pesmi in pesmičice izpod peresa Möderndorferja in mladinski roman Moškričeve Sanje o belem štrpedu.. Za desetnico so nominirani še zgodba Pikala Rdeča raketa: Fant, ki se je smejal življenju, Rozmanove Predpravljice in popovedke, Šinigojev roman Iskanje ... Andrej Rozman Roza: Predpravljice in popovedke: "Ponatisnjena literarna besedila, ki so že izšla v reviji Ciciban (1999-2015), prinašajo posodobljene vrste izročilnih pripovednih žanrov, točneje pripovedko in klasično pravljico, kar se vidi bodisi po vključevanju mitoloških bitjih v pripoved (povodni mož, začarani princ) bodisi po ... Predstavili so še slikanico O začaranem žabcu tandema Andrej Rozman - Roza (besedilo) in Zvonko Čoh (ilustracije), ki je pred leti izšla v reviji Ciciban in nato leta 2015 v zbirki pravljic Predpravljice in popovedke, v kateri pa je bila opremljena s samo eno ilustracijo. Moja matematika - spletna vadnica za matematiko od 1.

POVEZANE KNJIGE