Lanzarote

Lanzarote - Michel Houellebecq | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Houellebecq
DIMENZIJA
11,58 MB
IME DATOTEKE
Lanzarote.pdf
ISBN
5493221208903

OPIS

Da bi se lažje pretolkel čez novoletni čas, Houellebecqov pripovedovalec zavije v turistično agencijo in se dogovori za turistični aranžma zmerno eksotične nemuslimanske destinacije. Takoj po silvestrski polomiji se tako znajde na Lanzarotu, ki še ne pozna množičnega turizma, njegove glavne atrakcije pa so pusta vulkanska pokrajina, nacionalni park s kaktusovim vrtom, ježa s kamelo, peščene plaže in v 18. stoletju silovito delujoči vulkan. Dolgočasna hotelska ponudba glavnega junaka spodbudi k samostojnemu raziskovanju otoka in tudi svoje turistične skupine: nemških lezbijk – a ne ekskluzivno – Barbare in Pam in luksemburškega policijskega inšpektorja Rudija, ki se, drugače kakor pripovedovalec, ne more prepustiti mičnosti očarljivih deklet. Namesto tega se navduši nad realijanstvom, kar pa se ne izteče brez posledic.Novela Lanzarote (2000), ki bi jo lahko razumeli tudi kot predhodnico romana Platforma (2001), je eno redkih doslej v slovenščino še neprevedenih Houellebecqovih proznih del. Zgodba je zasnovana kot nekakšen potopis ali dnevnik, v katerem odtujeni, cinični in politično nekorektni pripovedovalec zapisuje tekoče dogodke in svoja opažanja, ki se vrtijo predvsem okoli novodobnega turizma, seksualnosti in mesijanstva. Tistega torej, kar obljublja instant užitek in (vsaj za kratke čas) lepše življenje. Čeprav se s svojim ironičnim pogledom sprehodi le po površini – in površina obvladuje današnji čas, kot bi lahko sklepali – , pa njegova slika ujame nekatere simptomatične točke sodobnega življenja. Pri tem seveda ostaja houellebecqovsko dvoumen in provokativen.

Otok, ki presenti in očara vsakogar s svojo lunarno pokrajino; Otok večne pomladi s konstantno klimo, je idealen kraj za preživljanje aktivnih počitnic; Kdor si želi pobeg iz "norega" vsakdana, je Famara pravi naslov; Tisti, zaljubljeni v veter in valove, se tukaj nemudoma počutijo domače; Preživi počitnice na tem delu ... Lanzarote offers a wide variety of accommodations aimed at rural tourism. This list contains the best rural houses in Lanzarote.

stoletju in prekril kar petino otoka. In Lanzarote, a cumulative total of 4.473 cases have been registered since the start of the pandemic, of which 96 are currently active. From a geographical point of view, Lanzarote is located in the Atlantic Ocean, isolated from the rest of continental Europe. In south Lanzarote, and surrounded by a pristine nature reserve, this white sand bay with crystal clear, turquoise waters is the place to jump into the ocean.

POVEZANE KNJIGE