Kajuh - zbrane pesmi

Kajuh - zbrane pesmi - Karel Destovnik-Kajuh | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karel Destovnik-Kajuh
DIMENZIJA
11,82 MB
IME DATOTEKE
Kajuh - zbrane pesmi.pdf
ISBN
2102836084841

OPIS

Prva celovita pesniška zbirka vseh Kajuhovih pesmi, šestnajst od njih je objavljenih prvič.Karel Destovnik Kajuh – izjemen pesnik in simbol slovenskega upora ter pokončne volje do življenja. Njegove pesmi so nežne in odločne hkrati, izpovedujejo odkrito intimo in živost človeške volje. V svojem kratkem življenju je ustvaril le okoli sto petdeset pesmi, številne med njimi …. Slovenska pesem, Materi padlega partizana, Bosa pojdiva, Samo en cvet … so že skoraj ponarodele. Pesmi v zbirki so zbrane in urejene pod uredniškim delom Vlada Vrbiča.

obletnico zmage nad fašizmom. Gre za edino delo, v katerem so zbrane vse Kajuhove pesmi (od 1938 do 1944), tudi doslej neobjavljene in osnutki iz pesnikove rokopisne zapuščine. Zbirka zbranih pesmi....

Zbrane pesmi. Nakup ... Karel Destovnik (partizansko ime: Kajuh); slovenski pesnik, prevajalec in narodni heroj, * 19.

POVEZANE KNJIGE