Iznajdevanje človekovih pravic

Iznajdevanje človekovih pravic - Lynn Hunt | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lynn Hunt
DIMENZIJA
11,47 MB
IME DATOTEKE
Iznajdevanje človekovih pravic.pdf
ISBN
6664144674522

OPIS

Knjiga Lynn Hunt Iznajdevanje človekovih pravic: Zgodovina velja za najbolj temeljito in pregledno študijo o zgodovini človekovih pravic. Avtorica razpravo vpne v široko polje proučevanja emocij, kolektivnih identifikacij in po-razsvetljenskih koncepcij avtonomije telesa, ki omogočijo razvoj sočutja z neznanimi osebami.Lynn Hunt je uveljavljena kulturna zgodovinarka, poznavalka francoske revolucije in profesorica moderne evropske zgodovine. Najbolj je poznana po knjigi The Family Romance of the French Revolution, ki prinaša povsem nov pogled na francosko revolucijo skozi prizmo spola in odnosov v družini, ki jih nato projicira na javne predstave o »pravičnem vodji«.

Avtorica razpravo vpne v široko polje proučevanja emocij, kolektivnih identifikacij in po-razsvetljenskih koncepcij avtonomije telesa, ki omogočijo razvoj sočutja z neznanimi osebami. Knjiga Lynn Hunt Iznajdevanje človekovih pravic. Zgodovina velja za najbolj temeljito in pregledno študijo o zgodovini človekovih pravic.

M. Razvoju človekovih pravic lahko sledimo daleč nazaj v zgodovino, kar dokazuje obstoj številnih dokumentov, vendar so v ospredje prišle šele v 20. stoletju po dveh strahotnih vojnah, ki sta v Evropi imeli še posebej katastrofalne posledice. Spoštovanje človekovih pravic je temeljni del vseh odnosov, ki jih ima EU z državami, ki niso njene članice, in mednarodnimi institucijami.

POVEZANE KNJIGE