Breztežni

Breztežni - Valeria Luiselli | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Valeria Luiselli
DIMENZIJA
9,5 MB
IME DATOTEKE
Breztežni.pdf
ISBN
5334623478754

OPIS

Koliko življenj in koliko smrti je možnih v obstoju ene same osebe? V Breztežnih (2011) nastopa dvoje glasov: mlada mehiška urednica pripoveduje, kako jo je po metrojih New Yorka preganjal duh pesnika Gilberta Owna, Owen na robu smrti pa se spominja svoje mladosti v času harlemske renesanse konec dvajsetih let dvajsetega stoletja, ki jo je v newyorškem literarnem dogajanju soustvarjal ob boku avtorjev, kakršna sta Louis Zukofsky in Federico García Lorca. Pripovedovalca se iščeta v nepreglednem omrežju podzemnihvlakov, kjer sta potovala v svojih preteklostih. Roman o navideznih obstojih, priklic nezmožnosti ljubezenskega srečanja in dokončnosti izgube, hkrati melanholičen in humoren. Spretno ponudi vznemirljivo branje, a nikoli ne odstopi od skrbnega prevpraševanja in analize vrednot sodobnega sveta.Valeria Luiselli (1983), mehiška avtorica, ki je zbudila pozornost z zbirko esejev Papeles falsos (2010), je po prvem romanu Breztežni v letu 2013 objavila naslednjega, La historia de mis dientes. Njene knjige izhajajo v vrsti jezikov.

luiselli cankarjeva zaloŽba 2015 poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za druge knjige, Večbarvni sladkarije grah so postali breztežni mehurčki in se dvignil v nebo, ki zajema sonce sam. Po povečal na nebu, ki jih je z njimi zlate ključe od prostorov za oskrbo, kjer je neizmerno rezerve sladkarije trgovin. Mehiška pisateljica Valeria Luiselli je nedavno v Ljubljani predstavila slovenski prevod svojega romanesknega prvenca Breztežni.

Šel ... Breztežni, mikrofini lak za lase, ki ščiti pred vlago in nudi močno, dolgotrajno obstojnost. Vsebina: 300 ml.

POVEZANE KNJIGE