Kako se literatura igra z možgani?

Kako se literatura igra z možgani? - Paul B. Armstrong | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul B. Armstrong
DIMENZIJA
12,37 MB
IME DATOTEKE
Kako se literatura igra z možgani?.pdf
ISBN
9990850975886

OPIS

V zadnjih letih je v literarni vedi in humanistiki mogoče zaznati pomemben napredek raziskav, ki poskušajo na področje literarne vede aplicirati spoznanja in metode sodobne nevroznanosti. Čeprav imajo te metode določene omejitve in tudi sami nevroznanstveniki priznavajo, da delovanje možganov in človeškega živčnega sistema šele začenjamo spoznavati, so mnogi literarnovedni strokovnjaki in nekateri nevroznanstveniki v nevroznanstveno proučevanje literature in umetnosti nasploh vložili veliko časa, energije in denarja. Paul Armstrong v knjigi Kako se literatura igra z možgani? povzema in sistematizira nevroznanstvena spoznanja ter jih interpretira ter primerja s spoznanji literarne vede.

i. »umetniški literaturi« zgolj za sociološko pogojen konstrukt. Amazon.com: Kako Se Literatura Igra Z Možgani?: Nevroznanost Umetnosti in Branja (Slovene Edition) How Literature Plays with the Brain : The Neuroscience of Reading and Art (9789612377397): Books Paul B.

Year. Kako se po rojstvu otroka spremenijo ženski možgani . ...

POVEZANE KNJIGE