Trikrat ob zori

Trikrat ob zori - Alessandro Baricco | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alessandro Baricco
DIMENZIJA
5,37 MB
IME DATOTEKE
Trikrat ob zori.pdf
ISBN
5690445631804

OPIS

Roman popisuje verjetno zgodbo, ki pa se, kot pravi avtor, v resničnem življenju ne bi nikoli mogla odviti. Zgodbo o moškem in ženski, ki se srečata trikrat, toda vsakič je edinič in prvič in zadnjič. Nepravilni čas književnosti jima omogoča, da je starostno razmerje med njima ob vsakem srečanju drugačno. Vrsta iskrivih, živahnih, duhovitih in presenetljivih dialogov nam ju odkriva v vsej njuni edinstvenosti.Roman Trikrat ob zori se je prvič pojavil kot omemba v Bariccovem delu Mr Gwyn. Šele kasneje je avtor sklenil, da ga tudi v resnici izpiše. Zato ga je mogoče brati kot svojevrstno nadaljevanje Mr Gwyna ali pa kot samostojno delo.Alessandro Baricco (1958) sodi med najpopularnejše sodobne italijanske prozaiste, ki si je z deli, kot so Svila, Devetsto, Ta zgodba in Mr Gwyn, pridobil zvest krog bralcev tudi pri nas. Njegova dela izdajajo po vsem svetu.

Zanimiva je tudi formalna oblika dela, ki k temu še pripomore: pogovori obeh protagonistov so po dramsko razsekani v kratke replike, kar ustvarja vtis dinamičnega, naglega dogajanja ... Trikrat ob zori postavi v dva konteksta, ki sta zanjo enako pomembna. Prvi kontekst se nanaša na Bariccovo knjigo Mr Gwyn (ki je v slovenskem prevodu izšla lansko leto); v njej je namreč omenjeno (sprva fiktivno) delo Trikrat ob zori, ki naj bi razkrilo vsaj nekaj skrivnosti gospoda Gwyna in njegovega delovanja.

Janko Petrovec Trikrat Ob Zori are a great way to achieve information regarding operatingcertain products. Many goods that you acquire are available using their instruction manuals.

POVEZANE KNJIGE