Valentin Inzko

Valentin Inzko Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,98 MB
IME DATOTEKE
Valentin Inzko.pdf
ISBN
8924535803045

OPIS

Valentin Inzko st. (1923-2002) je bil po poklicu srednješolski učitelj (poučeval slovenščino in zgodovino) in predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (1960-1968). Inzko si je velik ugled pridobil predvsem s svojim prizadevanjem za spravo med slovensko in nemško narodno skupnostjo na Koroškem v okviru škofijske sinode v 70. letih 20. stoletja. Kot pedagog se je zavzemal za pouk slovenščine in za večjo odprtost do slovenščine na Koroškem. Kot zgodovinar je napisal številne znanstvene prispevke, knjige in učbenike in zavzeto sodeloval v številnih kulturnih združenjih. Knjiga predstavlja izbor prispevkov o Inzku in spominov nanj.

Desde el 26 de marzo de 2009 es el 7º Alto Representante para Bosnia y Herzegovina. [1 Mati je bila učiteljica Marija Einspieler, oče Valentin Inzko pa orožnik.

Po končanem učiteljišču v Celovcu je študiral slavistiko in zgodovino na univerzi v Gradcu in tu doktoriral z disertacijo o življenju in delu Andreja Einspielerja. Valentin Inzko (Feistritz, 22. maj 1949 -) austrijski je političar.

POVEZANE KNJIGE