Človek, svet in etos: študije o postsekularni filozofiji in svetovnem etosu

Človek, svet in etos: študije o postsekularni filozofiji in svetovnem etosu - Borut Ošlaj | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Ošlaj
DIMENZIJA
6,4 MB
IME DATOTEKE
Človek, svet in etos: študije o postsekularni filozofiji in svetovnem etosu.pdf
ISBN
8185087135129

OPIS

Avtorjeva monografija pomeni z vsebinskega vidika novost tako v našem domačem kot širšem filozofskem prostoru. Posebna odlika študije je filozofsko zavezujoč premislek napetega odnosa med predsekularno filozofijo, sekularno filozofijo 19. in 20. stoletja ter vedno bolj prezentno postsekularno filozofijo, ki poslednje utemeljitve ne išče več izključno v človekovem razumu, hkrati pa se odvrača od sekularnega brezprizivnega zavračanja vsega religioznega. S tem avtorjevo mišljenje nikakor ne opušča metafizičnega izročila v celoti, saj še vedno misli utemeljitveno v smislu iskanja substancialnega mišljenja, ki bo sposobno poiskati trdne osnove tudi danes v veliki meri pogrešanih moralnih vrednot. Iz avtorjeve natančne metodologije tako pri deskripciji kot pri analizi in interpretaciji izhaja eruditska uporaba kategorialnega in drugega znanstvenega aparata. S pričujočo monografijo se avtor uvršča med vidne slovenske filozofe, saj učinkovito posega v vrhunske teoretske razprave, monografija pa sodi med najaktualnejša dela na področju znanosti etike tako doma kot v tujini.

- Kazalo ISBN 978-961-237-732-8 a) Etika - Študije b) človek c) svetovni etos d) filozofija e) politika f) pravo g) globalizacija h) družba i) human being j) world ethos k) philosophy l) politics m) law n) globalization o) society Literarna kultura se v Rimu začenja šele pol stoletja po domnevni ustanovitvi mesta. Rim je moral najprej postati gospodar velikih delov grško govorečega sveta, da je razvil s Čarni svet mojih prabesed : dokumenti slovenskega pismenstva v rezbarjeni podobi / Matjaž Brojan ; [fotografije Primož Hieng, Igor Modic, Matjaž Brojan].

svet in etos: Študije o postsekularni filozofiji in svetovnem etosu. Ljubljana: Filozofska fakulteta v Ljubljani, 2015.

POVEZANE KNJIGE