Prešuštvo

Prešuštvo - Paulo Coelho | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paulo Coelho
DIMENZIJA
10,80 MB
IME DATOTEKE
Prešuštvo.pdf
ISBN
5837923499383

OPIS

Linda misli, da je srečna, saj ji v življenju nič ne manjka: ima ljubečega moža, dva ljubka otroka in povrh vsega še dovolj denarja, da ji sploh ne bi bilo treba hoditi v službo, ki pa jo kljub vsemu ima: je obetavna mlada novinarka pri enem od pomembnejših časopisov v Ženevi. Le česa bi si še lahko želela? A nekega jutra nenadoma spozna, da je življenje v zakonu ne izpolnjuje, v njem spregleda monotonost, vsakdanje razdajanje za druge in kazanje vesele maske svetu okrog sebe. Rešitev skuša najti na tečajih joge, pri psihologih in psihiatrih, toda nikjer ne dobi tega, kar išče.Linda ve, da si želi in zasluži več: izziv, vznemirjenje, izpolnitev. Srečo.Tako se prepusti toku življenja, ki ji na pot nepričakovano prinese ljubezen iz mladosti. A med raziskovanjem globin svoje duše v njej poleg svetle plati odkrije tudi temno …

Povabilo: kaj se zgodi v rezu dveh perspektiv, moške, iz katere je ljubezenska avantura videna in doživeta kot prijetna popestritev sicer po vseh merilih uspešnega zakona (torej le naslednji neproblematičen skok iz urejenega in predvidljivega družinskega življenja), in iz ženske, ki je v Žlebnikovi verziji vračanja večno istega doživeta na življenjsko ... Prešuštvo — odpustiti ali ne odpustiti »ODPUSTITE, če imate zoper koga kaj, da tudi Oče vaš, ki je v nebesih, vam odpusti vaše pregrehe.« (Marko 11:25) Te Jezusove besede porajajo nekatera izzivalna vprašanja, ko zakon pretrese prešuštvo: Ali mora nedolžna kristjanka odpustiti svojemu soprogu in ohraniti zakon nedotaknjen? Ko se razkrije nezvestoba para ljubimcev, morata sprejeti sprevrženo psihološko igro ugrabitelja, da bi rešila svoji družini. Oddih za konec tedna se spremeni v nočno moro psihološke groze, kjer morata storiti vse, da bi preživela. Prikazovanje prispevkov po oznaki: prešuštvo.

Kaj je skrit pod tem konceptom? Kakšni so psihološki vzroki prešuštva? Vsi razumemo, predstavljamo njen pomen, vendar ne vsi od njih globlje v svoje bistvo. Monogamija in prešuštvo nas držita pokonci »Ni družbe na svetu, v kateri bi ljudje ostajali v zakonu, če ne bi bilo ogromnega pritiska skupnosti, v katerih živijo,« je nekoč dejala antropologinja Margaret Mead. Desetletja raziskav so pokazala, da si moški pogosteje privoščijo ne le seks za eno noč, temveč tudi več kratkih ali ... Mladega Tajvanca je prešuštvo 'drago' stalo.

POVEZANE KNJIGE