Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji

Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,93 MB
IME DATOTEKE
Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji.pdf
ISBN
1366493021952

OPIS

Bralcu je na voljo pester preplet predstavitev značilnosti in razvojnih možnosti posameznih segmentov slovenskega turizma in rekreacije, ki jih predstavljajo raziskovalci različnih generacij slovenskih geografov. Zanimivi sta geografska interpretacija in vrednotenje posameznih informacij in pojavov ter problemov, kar ponovno dokazuje pomen geografskih raziskav v interdisciplinarni obravnavi turizma in rekreacije.Med obravnavanimi temami so:Dejan Cigale, Anton Gosar- Pogoji za razvoj turizma- Motivi tujih turistov za obisk Slovenije- Turistična promocija, načrtovanje in regionalizacija- Turistične nastanitvene zmogljivosti- Turistično povpraševanje- Vrste turističnih območij- Nekatere težnje v slovenskem turizmuIrena Mrak:- Zgodovina razvoja turizma in rekreacije v visokogorju Slovenije- Oblike turizma in rekreacije v visokogorju- Ocena ranljivosti visokogorske pokrajine na primeru Doline Triglavskih jezer in Kriških podov z vidika turizma in rekreacije- Doseganje sonaravnega razvoja turizma in rekreacije na območju Doline Triglavskih jezer in Kriških podovin drugi ...

- Razvoj turizma in rekreacije v gorskih območjih po svetu in v Sloveniji. - (Za)varovana območja po svetu in v Sloveniji, njihove glavne značilnosti in pomen.

V: CIGALE, Dejan (ur.), et al. Geografsko raziskovanje turizma in rekreacije v Sloveniji, (GeograFF, 15).

POVEZANE KNJIGE