Šepetalci

Šepetalci - Orlando Figes | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orlando Figes
DIMENZIJA
3,67 MB
IME DATOTEKE
Šepetalci.pdf
ISBN
4762083743805

OPIS

Ruščina pozna dva izraza za šepetajočega:šepčuščij, tisti, ki šepeta iz strahu, da mu prisluškujejo,inšeptun, ovaduh, tisti, ki ljudem za hrbtom prišepetava oblastem.Besedi izvirata iz obdobja stalinističnega terorja, ko so rusko družbo sestavljali šepetalci te ali one vrste.Orlando Figes v svoji najnovejši knjigi razkriva zasebno življenje milijonov Rusov pod Stalinovo tiranijo, v družbi, v kateri so vsi šepetali – bodisi da so hoteli zaščititi svoje bližnje, bodisi da so ovajali sodržavljane. Delo se opira na obsežno raziskavo ustne zgodovine, ki je zajela stotine družin iz nekdanje Sovjetske zveze, ter na množico listin, fotografij in predmetov iz družinskih arhivov. Vodi nas skozi moralni blodnjak, v katerem je človeka lahko pogubila ena sama neprevidna beseda, ko je režim postavil izven zakona celotne družbene sloje in narode, ko so ljudje plačevali strahotno ceno za gospodarsko in politično veličino Stalinovega imperija. Vendar so tudi v tistih težkih časih mnogi ohranili človečnost in pogum, da so kljubovali neusmiljenemu pritisku totalitarne države.V tem pretresljivem in mogočnem delu neme Stalinove žrtve prvič pripovedujejo svoje življenjske zgodbe.

62 likes. Revija zgodb, razprav, satir in drugih literarnih oblik, katerih vsebine se tičejo netipičnih, skrivnostnih in nezavednih vzgibov človeške narave. Šaleški šepetalci konjem.

Delovno mesto šepetalca je namreč pod reflektorji, nad njim in ob njemu so postavljene kulise in celotna scenografija, ki se ... Melita Zupančič je šepetalka srcem in terapevtka, ki vodi pogovore, delavnice in predavanja z namenom, da bi ljudje ponovno zaslišali glas srca. Kot pravi, so njena terapevtska orodja nastala na podlagi lastne prehojene poti, za to, da se je sploh odpravila na to pot, pa so krive sanje. Teden se je začel z napornim ponedeljkom.

POVEZANE KNJIGE