Najpametnejše živali sveta

Najpametnejše živali sveta - Sally Boysen, Deborah Custance | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sally Boysen, Deborah Custance
DIMENZIJA
11,51 MB
IME DATOTEKE
Najpametnejše živali sveta.pdf
ISBN
4754596102917

OPIS

Ta privlačna knjiga, ki jo je napisala ena od največjih strokovnjakinj na področju vedenja živali, seznani bralca z najnovejšimi in najpomembnejšimi raziskavami inteligentnega vedenja večine najpametnejših živali sveta.Večina ljudi je že slišala za inteligenco delfinov, slonov in človeku podobnih opic. Znana je tudi nekoliko posebna oblika inteligence mravelj in čebel. Obenem pa ostaja inteligenca živali še vedno precej skrivnostna. Kako vemo, katera žival je inteligentna in katera ni? Kako živali to lastnost uporabljajo? Vse to in še več najdemo v tej knjigi.Knjigo sestavlja sedem poglavij. V vsakem poglavju so opisane živalske vrste, ki so znane zaradi kakšne posebne spretnosti. Čudovite fotografije in nazorne skice prikazujejo poskuse in opazovanja, ki so jih znanstveniki izvedli z živalmi v naravi in v ujetništvu. Seznani nas z vrhunskimi znanstvenimi rezultati s področja, ki mora pritegniti vsakega ljubitelja narave.

vrane, krokarji, šoje in srake. Vse odgovore na ta vprašanja lahko odkriješ v tej poučni knjigi, ki predstavlja 115 živali z vsega sveta! Zemljevid sveta na veliki magnetni plošči! Poučna knjiga na 64 straneh, ki pove vse o živalih sveta!  Živali se morajo vsak dan boriti za preživetje (za vaše hišne ljubljenčke, ki se ves dan pretegujejo na kavču in čakajo, da jim z nasmeškom prinesete kosilo, to ne velja), zato so skozi stoletja razvile različne zmožnosti. Nekatere so zelo hitre, druge odlično vidijo ali vohajo, spet tretje so strupene in tako naprej.

Jože Golobič začasno na čelo UKCL? Knjiga Najpametnejše živali sveta s sedmimi tematskimi sklopi opisuje živali, ki so znane zaradi kakšne posebne spretnosti, predstavljena pa je tudi pot, po kateri so znanstveniki odkrivali znake njihove inteligence. Tako spoznamo najspretnejše pri uporabi orodja za hrano ter tiste, za katere velja, da uporabljajo izrazito učinkovit ... Recenzija Bukla.

POVEZANE KNJIGE