Gnoj

Gnoj - Wojciech Kuczok | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Wojciech Kuczok
DIMENZIJA
4,43 MB
IME DATOTEKE
Gnoj.pdf
ISBN
9855482470763

OPIS

Gnoj je stilistična mojstrovina o individualni pasivnosti, neposobnosti sprejemanja odločitev, vzgajanju mlačnih idealov v gnilobo. Roman je pisan v šlezijskem narečju, ker avtor je močno povezan s svojimi šlezijskimi koreninami, in odraža patriarhalno družbeno strukturo, bolezensko introvertiranost in nesposobnost individuuma, da pobegne kolektivnemu spominu lastne vzgoje in tradicionalnosti.

Prav tako pod sadje ali jagodičevje potrosite gnoj že jeseni. Še bolje pa bi bilo, če bi tako zajčji kot kurji gnoj kompostirali in kompost uporabili za gnojenje na zelenjavnem vrtu (lahko tudi spomladi). Gnojila so vse spojine in snovi, ne glede na agregatno stanje, ki vsebujejo rastlinska hranila in se jih dodaja tlom ali rastlinam zaradi izboljšanja rasti, povečanja pridelka, izboljšanja kakovosti pridelka ali rodovitnosti tal.

Priporočena količina konjskega gnoja na m2 je 1kg, dvakrat letno. Konjski gnoj je zelo preprost za posuvanje in vkopavanje v zemljo.

POVEZANE KNJIGE