Kako deluje um

Kako deluje um - Steven Pinker | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Steven Pinker
DIMENZIJA
10,38 MB
IME DATOTEKE
Kako deluje um.pdf
ISBN
9437306084577

OPIS

Steven Pinker, eden vodilnih svetovnih kognitivnih znanstvenikov, v eni temeljnih knjig sodobne znanosti o možganih z veliko dobre volje, humorja in včasih tudi provokacije pojasnjuje, kako deluje um (kako se je razvil, kako nam omogoča, da vidimo, razmišljamo, čutimo, se smejemo, uživamo v umetnosti in razglabljamo o skrivnostih življenja), in odgovarja na vprašanja, ki si jih nikoli ne zastavimo: Zakaj se zaljubimo ali razjezimo? Zakaj se posameznikova plača povprečno veča z vsakim dodatnim centimetrom njegove višine? Zakaj nas ob misli, da bi jedli črve, navdaja gnus? Kako lahko skozi optične prevare vidimo v delovanje človekove duše?Pojasnila in dokazi, ki jih uporablja, slonijo na naravnem izboru, ki je zasnoval um v okolju, v katerem se je človek razvil. Hkrati pa podaja odgovore na najosnovnejša vprašanja, ki si jih posameznik zastavlja: kako dojemamo svet in kako delujemo v družbi.

Program za zmanjševanje stresa, zasnovan na čuječnosti (MBSR - Mindfulness Based Stress Reduction), je izvoren in najtemeljiteje raziskan program za urjenje čuječnosti na svetu. Z njim se naučimo bolje zavedati lastnega telesa in ... Razumeti morate, kako deluje vaš um.

Ponavadi nikoli ne razmišljamo kako naš um deluje. Ljudje imamo tri ločene in zelo različne dele uma.

POVEZANE KNJIGE