Škatla brez kože, lebdeča

Škatla brez kože, lebdeča - Eva Petrič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Petrič
DIMENZIJA
9,79 MB
IME DATOTEKE
Škatla brez kože, lebdeča.pdf
ISBN
3609036886066

OPIS

Tretje leposlovno delo (po pesniški zbirki je v tem letu izdala še roman Vsi so jedli suši) vsestranske ustvarjalke – tudi avtorice fotografije na naslovnici – določata preprosta in razmeroma predvidljiva zgodba in razgibana pripovedna struktura. Že v uvodu nas tako Petričeva seznani s kasto petih pripovedovalcev, od katerih ima vsak svojo pisavo in svoj specifičen horizont, čeprav se slednji redko prepletajo. Skozi seštevek pripovedovalcev sledimo zgodbi novinarke in fotografinje Laure, ki zboli za levkemijo in v iskanju polbrata, ki bi ji daroval kostni mozeg, odpotuje v Argentino. Izrazito čustveno nabita in pogosto nerealistična zgodba spominja na televizijsko romanco, tu in tam pa jo popestrita navezava na aktualno mednarodno politično dogajanje in izviren psihološki oris glavne junakinje.

2009 They All Ate Sushi, Radovljica Slovenia, no minated for International IMPAC Dublin literary award 2011; 2009, Vsi so jedli suši, novel, Didakta, Radovljica, Slovenia 2009, Škatla brez kože, lebdeča, a novel, Mohorjeva založba, Klagenfurt, Ljubljana, Vienna Bojan Wakounig, Škatla brez kože, lebdeča, Radio dva, 9.12. 2009, Celovec; Prof.

Z njo sem hotela opozoriti, da nimamo le hematomov na koži, marveč emocionalne hematome v družbi velikih pritiskov. Taki dogodki so se v zadnjih letih vrstili na različnih koncih sveta in se še odvijajo, na ... Škatla brez kože, lebdeča Občutki so tkivo, s katerim obložiš skelet.

POVEZANE KNJIGE