Problemi

Problemi - Emil Filipčič | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Emil Filipčič
DIMENZIJA
7,38 MB
IME DATOTEKE
Problemi.pdf
ISBN
9095591015037

OPIS

Problemi predstavljajo avtorjev obračun z lastno umetniško in življenjsko izkušnjo, segajo nazaj do sedemdesetih let ter vrenja takrat mlade ustvarjalne generacije in se iztekajo v današnjem, na videz povsem drugačnem času. Filipčič po eni strani raziskuje samo naravo umetniškega ustvarjanja, po drugi strani pa se vseskozi sprašuje o njeni vpetosti v socialni kontekst. Tako se srečamo z literarno in gledališko sceno, pa tudi z znamenitim Radiem Ga-Ga, katerega soustanovitelj je bil prav Filipčič. Vzporedno smo priče ljubezenskim zgodbam, posebno draž pa predstavlja tudi pripovedovalčev odnos z materjo – na videz tipska, dejansko pa tabuizirana tema slovenske literature. Filipčičev slog je tokrat izjemno izčiščen, po eni strani duhovit in značilno iskriv, po drugi pa refleksiven in skorajda elegičen.

Držim 4 dana dijetu, ne jedem kruh, tijesto, slatko, krumpir i ... Problemi 7-8/20. Nagle, Angela: Ubijte vse normalneže Internetne kulturne vojne od 4chana in Tumblrja do Trumpa in alternativne desnice.

Ne pusim,ne pijem. koristim concor 1.25 i seretide inhaler.

POVEZANE KNJIGE