Prazniki strahu in bolečine

Prazniki strahu in bolečine - Paul van Ostaijen | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul van Ostaijen
DIMENZIJA
12,21 MB
IME DATOTEKE
Prazniki strahu in bolečine.pdf
ISBN
6707290406860

OPIS

stoletja in tako osvežile nabor svetovne lirike v slovenščini. Založba Mladinska knjiga je svojo zbirko Nova lirika obogatila s prevodi pesmi dive argentinske poezije Olge Orozco, velikana poljske lirike Tadeusza Różewicza in flamskega prvaka avantgarde Paula van Ostaijena. Vse te bolečine, ta strah in prikrita panika so posledice dolgoletnih psihičnih(čustvenih) stresov, ki jih je kot otrok doživljal in sprejemal.

Z bivšim možem sva se dogovorila, da kljub jezi, preziru in žalosti ohraniva trezno glavo in se zaradi otrok trudiva za čim bolj pristen odnos. Bolečina v prsnici je najpogosteje povezana s srčnimi boleznimi. Ampak statistični podatki kažejo: bolečine v prsih je lahko povezano s kardiovaskularno boleznijo v samo 2% primerov do 18 let, v 10% primerov do 30 let in le pri starosti 50-60 let - te številke se postopno povečujejo. Nekateri posamezniki kljub ustreznemu zdravnikovemu ravnanju ne morejo sprejeti dejstva, da bolečine nimajo organskega vzroka.

POVEZANE KNJIGE