Javno duševno zdravje

Javno duševno zdravje - Andrej Marušič, Sanja Temnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Marušič, Sanja Temnik
DIMENZIJA
10,20 MB
IME DATOTEKE
Javno duševno zdravje.pdf
ISBN
1809675861844

OPIS

S to knjigo dobiva Slovenija izjemen tekst o razsežjih duševnega zdravja in duševnih motenj, tekst, ki je zgleden primer strokovne odličnosti. Le strokovnjak največjih kapacitet, največje znanstvene erudicije in neverjetne organizacijske angažiranosti ga je sposoben napisati. To pa je veliko prezgodaj preminuli Andrej Marušič (1965−2008) nedvomno bil. Ta jedrnata knjiga ingeniozno združuje poglobljenost, preglednost in razumljivost. Iz nje so jasno razvidne smernice in temelji, ki pomenijo zasnovo javnega duševnega zdravja na ravni, ki jo lahko zavidajo države z najbolj razvitim zdravstvom. Delo, ki ga je zastavil izr. prof. dr. Andrej Marušič s sodelavci, je za nekaj stopenj dvignilo kakovost koncepta javnega duševnega zdravja in to predvsem zato, ker izhaja tudi iz vrhunskega poznavanja človekove osebnosti in medosebnih razlik. Mislim, da je bil Hans Eysenck (1916-1997), eden največjih poznavalcev človekove osebnosti vseh časov, ponosen na delo svojega nekdanjega doktoranda (če se ne motim, je bil Andrej Marušič celo njegov zadnji doktorand na University College London).Iz predgovora prof. Janeka Museka

ki ga pravkar potiska na rob tudi naše slabo duševno zdravje. Pa nimamo v mislih resnih duševnih bolezni, ki prek vsemogočih obolelih svetovnih voditeljev vodijo svet v nenadzorovano vsesplošno krizo.

Le strokovnjak največjih kapacitet, največje znanstvene erudicije in neverjetne organizacijske angažiranosti ga je sposoben napisati. To pa je veliko … Readmore Nacionalni inštitut za javno zdravje.

POVEZANE KNJIGE