Staljeni led

Staljeni led - Maria-Mercè Marçal | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maria-Mercè Marçal
DIMENZIJA
8,47 MB
IME DATOTEKE
Staljeni led.pdf
ISBN
7222301791444

OPIS

T 0 =24.0°C ±0.1°C T k =18.8°C±0.1°C ma sa ledu: m=10g ±1g t=1724s ±0.5s V=250mL Razpolovljena kocka ledu v sončničnem olju: V olje smo dali kocko, ki smo jo razpolovili na dva enaka dela. Do zdaj je bila znanstvena skupnost mnenja, da ledeniki nastajajo dovolj hitro, da povsem nadomeščajo staljeni led, v Nasi pa ocenjujejo, da bodo ugotovitve ta pogled spremenile. Na kratko bodo predstavljene knjige Violette Leduc: Thérese in Isabelle, Pirkko Saisio: Rdeča knjiga ločitve, Maria-Merce Marcal: Staljeni led, Tony Duvert: Dnevnik nedolžneža, Audre Lorde: Postaje, Suzana Tratnik: Dva svetova in zbirka sodobne evropske gejevske poezije Moral bi spet priti, ki jo je uredil Brane Mozetič. Galerija ŠKUC. Staljeni sneg kot snežnica zmrzne in se ponovno stali.

Odstranjeno Vulkan Eyjafjallajökull leži pod ledenikom, zaradi česar so prebivalce okoliških vasi ogrožale narasle reke, saj se staljeni led, pomešan z drobci vulkanskih kamnin, zaradi aktivnosti vulkana začne z veliko hitrostjo stekati v okoliške reke, posledično pa se poveča tudi pretok in njihova višina. In je konec. Konec je.

POVEZANE KNJIGE