Grimmove pravljice v stripu

Grimmove pravljice v stripu - Rotraut Susanne Berner | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rotraut Susanne Berner
DIMENZIJA
5,83 MB
IME DATOTEKE
Grimmove pravljice v stripu.pdf
ISBN
2541837121832

OPIS

... Včeraj so v knjigarni Konzorcij razglasili Levstikove nagrajence za leto 2009 - to so pisateljica Polonca Kovač in ilustrator Matjaž Schmidt za življenjsko delo ter Andrej Rozman Roza za izvirno besedilo in Svjetlan Junaković za izvirno ilustracijo. Levstikova nagrada je ena najstarejših literarnih nagrad na Slovenskem: Mladinska knjiga jo od leta 1949 namenja avtorjem, ki so izšli pri ... LEPO MI JE BILO Z VAMI! No, z mačeho, ki jo praviloma na koncu pravljice doleti kruta kazen, lahko skupaj z junakom pravljice občuti zadovoljstvo ob kaznovanju matere (neprave) in se nato pomirjen stisne v naročje svoje (prave) matere.

C.: katerakoli pravljica BAUMGART, K.: Lukec in njegov hrošček BERNER R., S: Grimmove pravljice v stripu Da, res je, Grimmove pravljice izrazito poudarjajo lepoto deklet in pogum fantov, za fizično neprivlačne like pa so rezervirane izrazito negativne vloge potuhnjencev in zahrbtnežev. Toda res je tudi, da sta jih brata Grimm zapisala v 19.

POVEZANE KNJIGE