Slovenski klasiki v stripu

Slovenski klasiki v stripu Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,92 MB
IME DATOTEKE
Slovenski klasiki v stripu.pdf
ISBN
1522825452741

OPIS

ponatis: dec. 2016, cena: 17 €. Slovenski klasiki v stripu Projekt Slovenski klasiki v stripu sta leta 1992 zasnovala Tomaž Lavrič in Ivo Štandeker.

Projekt je tekmoval v kategoriji, v kateri so bila zajeta vsa dela iz področja oglaševanja kulturnih, športnih in ostalih dogodkov, družbeno-koristnih akcij ter kampanj vladnih in nevladnih organizacij. Projekt Slovenski klasiki v stripu je potekal vse od leta 1992, ko sta Lavrič in Ivo Štandeker dala pobudo, da se dela slovenske klasične literature in druge teme iz slovenske popkulturne in politične scene na novo interpretira v kratkih, enostranskih stripovskih priredbah. Projekt je nastajal pod okriljem revije Mladina, leta 2008 pa se mu je pridružila revija Stripburger. Slikovna knjiga Slovenski klasiki v stripu je obsežen zbir kratkih, enostranskih, večinoma satiričnih stripovskih upodobitev, ki so jih številni slovenski stripovski ustvarjalci posvetili našim nacionalnim umetnostnim veličinam, njih poglavitnim in občepoznanim umetniškim delom, kot tudi nekaterim svojstvenim pojavom znotraj slovenske kulture vobče. Gre za Slovenske klasike v stripu, posebno izdajo revij Stripburger in Mladina.

POVEZANE KNJIGE