Ladijske novice

Ladijske novice - Annie Proulx | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Annie Proulx
DIMENZIJA
8,21 MB
IME DATOTEKE
Ladijske novice.pdf
ISBN
6824077537403

OPIS

Prvi slovenski prevod pisateljice Annie Proulx, tudi avtorice kratke zgodbe, po kateri je bil posnet film Gora Brokeback, prinaša s Pulitzerjem ovenčan roman izpred petnajstih let, ki je bil na prelomu tisočletja že ekraniziran s Kevinom Spaceyjem v glavni vlogi. Quoyle je 36-letni tip, ki mu gre v življenju vse narobe. Ima brezvezno službo tretjerazrednega novinarja, žena mu ves čas natika rogove, on pa je ne more nehati ljubiti in tako sprejme nase tudi to, da ves čas skrbi za njuni hčerki. Ko žena dobi, kar je zaslužila, Quoylu s strtim srcem ne preostane drugega, kot da se s hčerkama preseli na mrzli ameriško-kanadski sever, na Novo Funlandijo in tam v hiši njegovih prednikov in v neprijaznem okolju začne znova. Ko gradi svoje novo življenje in pri lokalnem tedniku piše rubriko z naslovom Ladijske novice, se sooča z lokalnimi posebneži, s svojimi notranjimi demoni, da bi na koncu morda le doumel, da je ljubezen možno užiti tudi brez objokovanja in žalosti. Plastičen prikaz sodobne ameriške družine in v detajle izrisan portret življenja na Novi Funlandiji in ustrezno začinjen s črnim humorjem, je roman Ladijske novice, eden tistih presežkov ameriške literature, ki bo všeč širokemu spektru bralstva, od tistih zahtevnejših, do tistih, ki jim je bolj pri srcu lažje branje. 

"To sem tudi pričakoval, a predvsem zato, ker je brezplačno," pravi lastnik barke, izolski ribič Sandi Radolovič. Podatki o oddaji Ladijske novice, film, ki je na TV sporedu dne 21.02.2021 ob 10:15, program CINEMAX. Po tragediji se Quoyle s hčerjo preseli nazaj v rodni kraj, ribiško vas v Novi Fundlandiji.

E-mail vnosni obrazec. Drugi tir; Informacije javnega značaja.

POVEZANE KNJIGE