Z znanjem na potovanje

Z znanjem na potovanje - Bogomil Ferfila | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bogomil Ferfila
DIMENZIJA
7,97 MB
IME DATOTEKE
Z znanjem na potovanje.pdf
ISBN
9640911499575

OPIS

V novi knjigi iz obsežne zbirke z naslovom Svet na dlani avtor analizira sodobni svet v primerjalni perspektivi preko analize posameznih držav oziroma regij sveta. V prvih sedmih knjigah omenjene zbirke je avtor zajel praktično vse celine sveta, s to in naslednjimi pa zapolnjuje številne sive lise proučevanja sodobnega sveta.V prvem, metodološkem delu, se ukvarja predvsem z razmerjem med demokracijo in avtokracijo oziroma z analizo demokratičnih in nedemokratičnih režimov sveta.V drugem delu obravnava posamezne regije sveta, Evropo in Bližnji vzhod, poleg tega pa še dve državi, Salomonske otoke in Ugando. Ta drugi del služi avtorju za ponazoritev teoretskometodoloških izvajanj v prvem delu knjige, pri čemer je najbolj podrobno prikaže zgodovinski lok razvoja dveh ključnih držav, Izraela in Nemčije.Delo v slovenski prostor prinaša vrsto novih mednarodnih spoznanj – tudi preko zelo bogatega slikovnega bloka, ki zajema 220 barvnih strani in zaokroža sporočila knjige.

Potovanje s kolesom. Ostale oblike potovanj.

c) Katero število je upodobljeno na sliki desno? Zapiši izraz in izračunaj. Iz besedila razumejo navodilo, kako so računali Maji.

POVEZANE KNJIGE