Z vrha jezika

Z vrha jezika - Rumen Leonidov | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rumen Leonidov
DIMENZIJA
8,14 MB
IME DATOTEKE
Z vrha jezika.pdf
ISBN
2545915994095

OPIS

Osnovna tema – pričakovanje, pogledi na svet in ljudi s kaotičnimi obrazi – spremlja kot vodilna melodija večino umetniških del Rumena Leonidova. S spretnostjo izbrati nekaj teh obrazov, slediti jim na skoraj beckettovski način, dokler ne zbledijo pred opazovalčevimi očmi, prodreti v njihovo notranjost in jo slikati – skoraj tako, kot da bi ven potegnil duha, zaprtega v steklenici, z mislijo namesto z odpiračem, in jo takoj nato zaprl z istim zamaškom. Lirični jaz Rumena Leonidova prebiva na ulici, v tisti urbanistični sivini, ki odseva v brezbarvnosti umetniških likov in v tej luči doseže občutek za grob, do cinizma segajoč bohemski modernizem, ki skriva bolečino sobivanja na način besednega ekshibicionizma –naturalizem postane sredstvo samoobrambe.

Zna mi se pa tudi pojaviti kod nekaki krogci, okoli beli, notraj pa se vidijo rdece cutnice. Ucasih me zna malo bolet, ampak vecinoma ne.

junija 2019, in Evroskupino pozivamo, da v vključujoči sestavi nadaljuje delo glede vseh elementov tega celovitega svežnja. ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Hiša poezije - Poetikon, Kontempo, Plečnikova hiša / Plečnik House, Pasja Pekarna Hov-Hov, Tavci Tattoo, Gudstaf Market, Resilient Revolt, Resni.ca, Leonora.si, You are another Me, Džungla, Polni žepki, Pub Gambrinus, KGB Maribor (Kulturno Glasbeni Brlog), Moj pes - revija, Leopold I., Narcissus, Impresije epidemije, Literarna Krpanka, Visokošolski sindikat Slovenije, Agencija Pro-Spect, Rastline, ki cedijo sline, Zavetišče za ... Sestop: Z vrha Razorja po markirani poti do malo nižjega sedla Planja (2350 m), od koder je več možnosti sestopa: a) Po markirani, zavarovani poti na Kriške pode (1 h) in dalje v Krnico (še okrog 3 h). b) Po markirani, zavarovani poti na Vršič (okrog 3 h) ali po stezi skozi Mlinarici do cestarske hiše na vršiški cesti (okrog 2,5 h). Kako je narejena grapa v Grintovcu, najlepše vidiš z Jezerske Kočne.

POVEZANE KNJIGE