Orlek

Orlek - Zdenko Matoz | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Matoz
DIMENZIJA
11,75 MB
IME DATOTEKE
Orlek.pdf
ISBN
7960423426670

OPIS

Na žalost Slovenci premoremo le peščico biografij domačih glasbenih skupin. Veliko je takih, ki bi si to zaslužile, in nedvomno je skupina Orlek ena izmed njih. Za razliko od ostalih pa so razigrani Zasavci ob svojem 20. jubileju dočakali svojo knjigo. V njej sledimo poti skupine od »prazgodovine«, t j. nastanka, prek številnih koncertov in turnej do današnje zasedbe, ki predstavlja izkušene glasbenike svetovnega kova, ki so koncertirali po vsem svetu, denimo v Avstraliji, ZDA, Novi Zelandiji, na Kitajskem in v številnih evropskih državah. V drugem delu knjige pa so predstavljeni celotna diskografija in besedila njihovih pesmi, ki se jih je v dvajsetih letih nabrala kar lepa bera. S svojimi pestrimi instrumentalnimi umetnijami in besedili, ki govorijo »en mal o knapih, en mal o lipah, o luštnih babah mal, mal pa o ljubezni«, so očarali mnoge ljubitelje »knap\\'n\\'rolla«. Poleg knjige pa je del kompleta tudi njihov zadnji album Anduht, kateremu je dodan še DVD s posnetki videospotov in kratkim dokumentarcem.

Močno vpeta v rudarsko življenje ima v srcu rudarskih revirjev svoj domicil tudi skupina Orlek. Skozi film se z glasbo Orekov prepletajo trpki, a z obešenjaškim humorjem prežeti spomini nekdanjega rudarja Jožeta Potokarja - Cvrča ... TV Slovenija bo nocoj na prvem programu premierno predvajala dokumentarni film o zasavski skupini Orlek.

Skoraj vseh devet članov skupine je potomcev rudarjev, duša Orlekov - Vlado Poredoš pa je v Zagorje priženjeni Prekmurec. Morda je ravno zato opazil in čutno ubesedil težaški ... Orlek.

POVEZANE KNJIGE