Burjin čas

Burjin čas - Vilma Purič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vilma Purič
DIMENZIJA
6,16 MB
IME DATOTEKE
Burjin čas.pdf
ISBN
5040177631095

OPIS

1959), ki je svojo prvo pesniško zbirko Pesmi izdala lani. Marica Nadlišek je kot mlada svetoivanska učiteljica vstopila v polemiko s teologom Antonom Mahničem, ki ji je "odrekal pravico do literarnega in nasploh ... Avtorica ima dobro ali redko lastnost, da sama ni pesnica in ne pozna pesniške zavisti, rivalstva, ega, a pozna ustvarjalnost, sicer prozni eros kot avtorica dveh romanov: Burjin čas in Brez zime.

stoletja do sodobnosti. Avtorica Vilma Purič je pred tremi leti pri tržaški založbi Mladika izdala svoj romaneskni prvenec Burjin čas in bralce presenetila in navdušila s sve... Vilma Purič (Trst, 1966) je doslej izdala že dva romana (Burjin čas, 2009 in Brez zime, 2011), oba je objavila tržaška Mladika, prav tako zbirko esejev o tržaški poeziji z naslovom Pesniki pod lečo (2011). Monografijo Sodobne tržaške pesnice avtorica posveča svojim otrokom: Juliji, Aljoši in Lenartu.

POVEZANE KNJIGE