Gledališko listje

Gledališko listje - Matej Bogataj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matej Bogataj
DIMENZIJA
8,14 MB
IME DATOTEKE
Gledališko listje.pdf
ISBN
8885550940538

OPIS

Literarni in gledališki kritik se ukvarja predvsem z gledališčem, svoje razprave in recenzije pa objavlja v literarnih revijah. Pogosti so tudi njegovi prispevki v gledaliških listih in prav teh prispevkov je v pričujočem delu zbranih največ, na kar namiguje že besedna igra v naslovu. V delu so torej zbrane razprave, ki so pospremile uprizoritve nekaterih dramskih besedil, in nekaj avtorjevih razmišljanj, v katerih se med drugim dotakne današnjega stanja dramatike pri nas, ki je izrazito podrejeno prozi ter poeziji, in novejše slovenske dramatike ter njenih ustvarjalcev.

Vaš elektronski naslov bomo uporabljali samo za pošiljanje novičk, največ 2x mesečno. Prejemali boste novice o aktualnih ugodnostih in novostih v spletni knjigarni Bukla ter občasne novice o prihajajočih knjižnih dogodkih, pri katerih sodeluje založba UMco. Matej Bogataj, Gledališko listje, Novi pristopi, Literatura, 2008, stran 94 Janez Strehovec, Sedemnajst pisateljev in računalnik, Sobotna priloga Večera, 25.

Obiskovalci so občudovali fotografije odsevov gradu Snežnik, ostrnic in neba nad Loško dolino. Bogataj (1964) je človek knjig in pisanja o knjigah, čeprav ga njegovi profesionalni interesi vlečejo tudi v druge smeri, denimo pisanje besedil o gledališču in dramah (od tod njegovo ... Jesen nam je podarila res lepo vreme. Sonček nam lepša dan, barvno listje pa pričara pravo jesensko pravljico.

POVEZANE KNJIGE