Obrazi slovenskega baleta

Obrazi slovenskega baleta - Henrik Neubauer | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henrik Neubauer
DIMENZIJA
11,13 MB
IME DATOTEKE
Obrazi slovenskega baleta.pdf
ISBN
5087381822531

OPIS

Tekmec gledališča je postal tudi film, ples na odru pa je bil bolj ... Novi mejnik v zgodovini slovenskega baleta je osnovanje mariborskega profesionalnega baletnega ansambla, ki je z delovanjem pričel leta 1946 in je svojo prvo baletno predstavo, pod katero se je podpisala koreografinja Marta Remškar, uprizoril leta 1947. Zasluge gredo Rusu Petru Golovinu, ki je v Sloveniji deloval tudi po koncu druge svetovne ... 1972-73 je bil član baleta opere v Lyonu in opere Grand Théâtre de Genève.

stoletje se je slovensko Deželno gledališče kranjske prestolnice moralo boriti za obstoj. Tekmec gledališča je postal tudi film, ples na odru pa je bil bolj ... Novi mejnik v zgodovini slovenskega baleta je osnovanje mariborskega profesionalnega baletnega ansambla, ki je z delovanjem pričel leta 1946 in je svojo prvo baletno predstavo, pod katero se je podpisala koreografinja Marta Remškar, uprizoril leta 1947.

POVEZANE KNJIGE