Na preži

Na preži - Tanja Lesničar Pučko | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tanja Lesničar Pučko
DIMENZIJA
5,2 MB
IME DATOTEKE
Na preži.pdf
ISBN
8039687495804

OPIS

Leta 2002 je Tanja Lesničar - Pučko za Dnevnikovo mnenjsko stran pričela pisati tedensko kolumno Na preži. Zajela je širok krog: umetnost, politiko in etiko, predvsem pa – življenje nasploh. In čeprav je danes pisanje kolumn in komentarjev priljubljen novinarski žanr, je Tanja Lesničar - Pučko ostala nezmotljivo prepoznavna s svojim slogom, ki je mešanica ostre kritike, duhovite analize, zgroženosti nad krivicami, na drugi strani pa nežnosti in mehkobe. Vedno znova preseneti, ker v svoj pripravek zameša poljubno število elementov, v poljubnih razmerjih. Nastajajo barvita, med seboj različna besedila, včasih njihovo literarnost omejuje zgolj formalna oznaka kolumna.Avtorica je naredila izbor iz prvih štirih »kolumnističnih« let, namenoma je izbrala časovno obdobje vladavine obeh političnih opcij, ker ji teme narekuje tudi politika. Če se zdijo imena in dogodki, na katerih avtorica gradi, včasih nekoliko zabrisani, nič hudega – sporočilo je enako jasno. Še več, z odmikanjem časa njene kolumne ne le da ničesar ne izgubljajo, temveč celo pridobivajo: postajajo nadčasne, zorijo v nekakšne parabole, v katerih se posamično pretaplja v splošno.

Najboljša vhodna vrata zagotavljajo dom varen pred vsiljivci, obenem poskrbijo za vaše udobje, saj vas varujejo pred zimskim mrazom, poletno vročino, dežjem ter zunanjem hrupom. Protimafijski oddelek pri italijanskem notranjem ministrstvu DIA je objavil opozorilo, da bi se lahko različna kriminalna združenja okoristila s finančno pomočjo, ki jo bo iz sklada EU za pomoč pri blažitvi posledic pandemije novega koronavirusa prejela Italija. Italijanska mafija naj bi načrtovala koruptivna dejanja in izkoriščanje neučinkovite državne birokracije. Tadeju Pogačarju se nasmiha zmaga na dirki po Združenih arabskih emiratih, saj je tudi v 5., zadnji gorski etapi brez težav odgovoril na vse napade tekmecev.

Tam kjer še posebej veliko pozornost namenjajo ... Vhodna vrata so stražar na preži, noč in dan - 24 ur na dan / 7 dni na teden. Najboljša vhodna vrata zagotavljajo dom varen pred vsiljivci, obenem poskrbijo za vaše udobje, saj vas varujejo pred zimskim mrazom, poletno vročino, dežjem ter zunanjem hrupom. Protimafijski oddelek pri italijanskem notranjem ministrstvu DIA je objavil opozorilo, da bi se lahko različna kriminalna združenja okoristila s finančno pomočjo, ki jo bo iz sklada EU za pomoč pri blažitvi posledic pandemije novega koronavirusa prejela Italija.

POVEZANE KNJIGE