Avtobiografija

Avtobiografija - Alex Ferguson | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alex Ferguson
DIMENZIJA
10,59 MB
IME DATOTEKE
Avtobiografija.pdf
ISBN
1992435384210

OPIS

Privlačna pripoved, ki se začne v ladjedelniškem okrožju Govan v Glasgowu, je polna anekdot in zanimivih prigod, v njej pa se Ferguson odkrito in brez dlake na jeziku ozira na svojo legendarno trenersko kariero in 27 zmagovitih let pri Manchester Unitedu. Sir Alex, ki je leta 1999 prejel viteški naslov, pripoveduje o prijemih, s katerimi je izoblikoval in krotil igralce, kot so Ryan Giggs, Roy Keane, Eric Cantona in Ruud van Nistelrooy, ter o spopadanju z vedno večjim številom zvezdnikov svetovnega formata, kot sta Cristiano Ronaldo in David Beckham. V knjigi smo soočeni z velikimi rivali Manchester Uniteda – Liverpoolom, Arsenalom, Chelseajem in Manchester Cityjem. S svojim smislom za humor pa Ferguson predstavi tudi svoj tekmovalni odnos z Arsènom Wengerjem in Joséjem Mourinhom. Psihologija vodenja in podrobnosti nogometne strategije na vrhunski ravni – doslej tega še nihče ni razložil bolj zanimivo in razumljivo običajnemu bralcu.

... Avtobiografija, potopis, avtobiografska potopisna in fiktivna proza Alme Karlin je leta 1656 napisala avtobiografijo o svojem osebnem razvoju (Goodman 1999: 167). Raziskovalka ženskih avtobiografij nadalje ugotavlja, da so ženske že sredi sedemnajstega stoletja pisale hišne in družinske kronike, ki pomenijo zgodnje oblike avtobiografskih ... Zelo redko se zgodi, da prerok veličine Paramhanse Joganande, lastnoročno napiše poročilo o svojih življenjskih izkušnjah.

V komi Nekdanji vratar v boju za življenje Nekdanji češki reprezentančni vratar Pavel Srníček se bori za življenje. ... Avtobiografija, potopis, avtobiografska potopisna in fiktivna proza Alme Karlin je leta 1656 napisala avtobiografijo o svojem osebnem razvoju (Goodman 1999: 167).

POVEZANE KNJIGE