Vabilo na usmrtitev

Vabilo na usmrtitev - Vladimir Nabokov | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Nabokov
DIMENZIJA
11,63 MB
IME DATOTEKE
Vabilo na usmrtitev.pdf
ISBN
2972174702033

OPIS

Znani ruski pisatelj, med drugimi tudi avtor rzvpitega romana Lolita, se nam v slovenskem jeziku predstavlja že s peto knjigo, ki jo je spretno prevedla Neža Zajc. V tem romanu se bomo znašli v celici skupaj z Cincinnatom C., razmišljajočim človekom, ki čaka na usmrtitev. Direktor jetnišnice na groteskni način komunicira z ujetnikom in ga na ta način vsak dan spravlja v večjo duševno stisko. Ne vedeti datuma usmrtitve, kdaj zadnjič gledaš tisti mali košček neba, ki se ga vidi iz celice in druženje z na videz veselimi ljudmi, ki se obnašajo kot da je tvoja bližajoča smrt najmanj pomembna stvar na svetu, je za človeka pogubno. Kot se stopnjuje psihična represija nad njim, tako se v njegovi notranjosti bije vedno večji boj proti razčlovečenju. V določenih poglavjih, nam pisatelj skozi Cincinnatove zapise omogoča vstop v njegove misli, ki so vedno bolj prepletene z grozo in nemočjo. Bralec postopoma razkriva razsežnost in premišljenost tega psihičnega mučenja, ki v vseh pogledih prerašča fizično nasilje. Spoznavanje ranljivosti človeške duše in nemoči posameznika, da bralcu misliti in na koncu postane vesel, da je, kdor je.

In prav je tako! Za nami prihajajo drugi, ki bodo imeli možnost, da storijo to, kar mi nismo in še veliko več. Iskreno se zahvaljujem za delovno tovarištvo, za trde in lepe ure, ki smo jih preživeli v delu ali ob njem.

kdaj se bo dogodek odvijal. Video - Vabilo. 1.

POVEZANE KNJIGE